Essentielle tips til køb af brugt bil

ANNONCE

Essentielle tips til køb af brugt bil Sådan gør du en god handel – og undgår de almindeligste faldgruber!

Forårssolen stråler og vejene lokker, så det er ikke underligt, at der er mere gang i brugtbilmarkedet end sædvanligt. Det giver større valgmuligheder for dig, der leder efter drømmebilen, men jo flere på markedet, des flere handler sker hurtigere, end de burde – og for det meste er det køber, der sidder med fortrydelsen!

Giv dig derfor lidt tid til at se bilen an og ikke mindst til at dobbelttjekke med disse gode råd, inden du underskriver slutsedlen. Undersøg også i god tid inden dit bilkøb hvordan du finder pengene til en udbetaling. En ting er at spare op, investere i aktier eller tage et lån.

Først og fremmest gælder det typisk, at en bil, der sælges brugt mellem to private, sælges som prøvet og beset – det vil sige uden reklamations- eller fortrydelsesret. Køber du hos brugtbilsforhandler er du bedre sikret, men prisen vil også være en del højere. Men hvad skal du have for øje og dobbelttjekke ved køb af brugt bil privat?

1. Bed om legitimation på sælgeren og på bilen. Du skal altid bede om at se bilens registreringspapirer og servicebog, så du kan se om den virkelig har været til syn, og hvor ofte. Tjek kilometerstanden. Orientér dig om der er restgæld på bilen, da du ellers også overtager denne gæld.

2. Du skal først gå med på prisen, når du ved egen hånd og eventuel professionel vurdering har fået indblik i bilens egentlige stand. En sælger skal være til at forhandle med, så hvis personen står stærkt på sit, når du påpeger fejl og mangler, som han/hun ikke har oplyst, kan det være et tegn på, at du skal trække dig. En useriøs pris kan nemlig pege på, at sælger holder flere ting skjult, eller slet ikke har kendskab til bilens stand.

3. Insister på at I udarbejder en slutseddel sammen. Så du kan bevise dit ejerskab af bilen. Dobbelttjek alle oplysninger og sig til sælger, hvis der mangler informationer.

4. Du bør aldrig overføre penge på forhånd – også selvom markedet er presset og sælger nøder dig til at betale, da der er et hav af andre interesserede. Køber du brugt bil i fx Sverige eller Tyskland, så tjek altid en valutaomregner, inden du overfører et beløb. Overfør først beløbet, når du fysisk står med bilen – lav eventuelt et screengrab eller lignende af din overførsel i netbanken, så sælger får bevis for at beløbet overføres.

5. Husk at omregistrere bilen i dit navn inden tre uger efter købet på slutsedlen. Et godt tip er at gøre det sammen med sælger over nettet. Hvis dette ikke er til at lade sig gøre, skal du bede om at få den originale registreringsattest fra sælger i hånden, straks sælger overleverer bilen til dig  – og ikke som kopi.

God jagt – og husk at disse papirsager skal være i orden, ellers kan drømmebilen hurtigt blive et mareridt!

Share