Gadgets og nyindretning af det lille køkken

ANNONCE

Få mere plads og livskvalitet ind på de små, men vigtige kvadratmeter!

Drømmer du om nyt køkken i din nuværende lejlighed, men er det svært at forestille sig, hvordan det overhovedet kan indrettes anderledes? Eller er du på jagt efter ledige lejeboliger i Odense eller en anden af landets storbyer, men har svært ved at finde lejligheden med det perfekte køkken?

Selvom vi, modsat hvad reklamerne fortæller os, nok ikke alle har krav på eller “ret til” et superfedt køkken – så kan du sagtens komme det ideelle køkken nærmere! Det kræver blot at du tænker lidt ud af boksen og får livskvalitet ind i detaljerne.

Lidt lækkerhed i det daglige

Det kan umiddelbart være svært at få plads til alt, hvad man har af gadgets og maskiner til køkkenet, men tænker du i lidt anderledes opbevaringsformer, kan du med garanti godt få din “vognpark” sat flot op!

Tænk på at sætte hylder op i højden, så du kan nyde synet af krukker, kværne og redskaber, men også nemt få fat i dem ved hjælp af en lille trappestige, som også kan bruges til ekstra bord til indkøb eller siddeplads. Undersøg om du kan få specialdesignede skabe med karusselfunktion, så du nemt kan komme til de større gryder og maskiner, når du har behov for det.

Undersøg også om du måske bør købe mere kompakte udgaver af dine yndlingsgadgets – her kan du for eksempel tænke i opretstående brødrister i stedet for en liggende eller i et kompakt design på din foretrukne maskine til kaffebrygning. Du finder en solid espressomaskine test her – så er der ren livskvalitet i detaljen, for det er jo gørelsen og ikke størrelsen, der gør forskellen!

3-i-1: spisehjørne, opbevaring og arbejdsplads

Én ting kan alle de, der har en lejlighed, hvor køkkenets størrelse ikke ligefrem er prangende, blive enige om – der mangler plads til at sidde, bordplads til at arbejde med madlavningen og plads til opbevaring!

Tænk derfor kreativt og i kombinationer af disse 3 vigtige områder. Er der plads til et spisehjørne, hvor du normalt ville have et bord på fire ben og fire-fem stole, hvorfor så ikke lave dit helt eget arrangement med en eller to slagbænke og et mere multifunktionelt bord? I slagbænkene kan du opbevare ting, du ikke bruger så ofte, eller bruge dem som spisekammer til tørvarer og konserves. Du kan også bruge en lav reol på cirka 40 – 50 cm højde som bænk – på med et par hynder og lammeskind, så har du den hyggeligste og mest praktiske køkkenkrog!

Er du lidt handy – eller kender du en handyman – kan du designe dit eget multibord, som både kan bruges til spisning og til arbejdsplads. Sæt ekstra “bordplade-vinger” på ved hjælp af hængsler, så har du frisk bordplads. Har du fingrene ekstragodt skruet på, kan du også lave en låsemekanisme på undersiden, så pladerne kan svinges op på undersiden, når de ikke skal bruges.

Nettet bugner af smarte byggevideoer og sjove gadgets,  der gør køkkenindretningen til en leg, så sæt din fantasi lidt i spil – der er mængder af teknologi og praktisk viden derude, som vil hjælpe dig til at gøre selv et lille køkken til et drømmekøkken.

Share