Lær dit barn, at penge til gadgets ikke hænger på træerne

ANNONCE

Børn og økonomisk ansvarlighed er ikke lige umiddelbart ord, man tænker over er væsentlige at kæde sammen. Dog kan det være ganske vigtigt, at du taler med dit barn eller unge menneske om, hvor penge kommer fra og hvordan man skal prioritere at bruge dem.

Mange børn finder elektroniske gadgets meget interessante og det sker da også ofte, at forældre bliver plaget om at købe den gadget, som nu lige trender, til deres afkom. Selvom det kan være fristende at købe alt det til dit barn, som det gerne vil have, fordi du gerne vil have, det skal være glad, så overvej en ekstra gang, om du ikke gør dig selv og dit barn en bjørnetjeneste.

Hvis dit barn ikke har en forståelse for, at penge ikke hænger på træerne og at gadgets ikke bare på mirakuløs vis finder vej hjem til dem, så får det måske nogle økonomiske udfordringer i fremtiden.

Det kan være ganske lærerigt for et barn selv at have nogle penge, det kan forvalte. Om det tjener penge ved at hjælpe til med nogle opgaver derhjemme eller får sig et fritidsarbejde kan begge virke, hvis hensigten er at forstå værdien af penge.

Hvis dit barn selv tjener nogle penge, det kan forvalte, er det nemmere at tale med det om, at hvis man sparer pengene op eller tilmed investerer dem, så har man et meget større beløb, man kan spendere på en stor, flot ting, modsat hvis man klatter sine penge væk løbende. Forhåbentligt vil det hjælpe dit barn i voksenlivet at være økonomisk bevidst allerede fra barnsben af.

Share