Find den kur, der passer bedst til dig, når du vil tabe dig

Der er mange måde man kan tabe sig på, hvis man har lavet et nytårsfortsæt om at tabe sig. Man skal ikke google ret lang tid før man finder et hav af tips og kostplaner, der siger en masse forskellige ting, der skulle gøre at man taber sig hurtigt. Normalt plejer man at sige, at det er en langvarig ændring der gør, at man taber sig, men hvis man gerne vil prøve at gå på slankekur, som ikke vare evigt kan man med fordel prøve at give sig i kast med den såkaldt LCHF kur. Denne kur venner op og ned på hvad de fleste tror de ved om slankekure og giver den enkelte lidt mere frihed, end man ellers skulle tro man havde i en slankekur. Læs mere i denne korte artikel, hvis du vil gerne vil blive en lille smule klogere på hvad LCHF er og hvad det gør.

Low carb high fat

LCHF er en forkortelse af low carb high fat, som en praksis betyder, at man mere eller mindre vender op og ned på kostpyramiden. Kuren går ud på, som navnet antyder, at man spiser mad som generelt er højt på fedt, men til gengæld spiser man ikke så mange kulhydrater. Derfor minder kuren også lidt om en anden kur, nemlig DUKAN. Den mad man bør undgå, når man er på en LCHF kur er ting som hvidt brød og kornprodukter, samt sukker og øl. til gengæld kan man godt spise kød og grønt i store mængder. Selvom man er på kur, skal man stadig spise til man er mæt. Man får altså med denne kur lidt mere frihed, end man får med mange andre, mere skrappe slankekure. Det betyder også, at den kan være nemmere at følge og man slipper for cravings og ekstrem lyst til forskellige typer mad. En ting er nemlig at starte på en kur en anden er at komme i mål med den, så det er vigtigt, at man giver sig i kast med en kur som er nem at følge og som ikke kræver al for meget selvdisciplin.

Overvej hvorfor du vil på kur

Det er vigtigt at man overvejer hvorfor man vil starte på kuren. Det er nemlig vigtigt, at man gør det fordi man selv har lyst og ikke fordi føler, at man er underlagt en omkringliggende pres. Alle kroppe er perfekte, så man skal kun tabe sig fordi man har lyst.

Share