I fremtiden kommer ældre til at benytte flere gadgets.

Teknologi hjælper ældre

ANNONCE

 

Vi har det med at tænke på teknologiske fremskridt som noget, som kun vedrører unge. Men når det kommer til teknologiske fremskridt de sidste 20 år, så er det nok især gamle, som har nydt mest gave af det. Det er en af grundene til, at vi lever længere og længere, fordi vi i dag kan fixe en række helbredsproblemer, som vi for bare få år siden ikke kunne gøre noget ved. I fremtiden kommer det til at gå endnu hurtigere med den udvikling.

Men det er ikke kun på hospitaler, at der er sket en masse. Høreapparater i dag er langt bedre end tidligere, og de er sværere at se, om du har et på eller ej.

Så selvom iPad osv. har været fantastiske, så er det næppe det, som har gjort stort forskel for ældre. Hvis du er ældre, eller hvis du gerne vil gøre noget godt for dine bedsteforældre eller måske endda oldeforældre, så kan du overveje at benytte diverse gadgets til at gøre deres liv bedre. Her prøver vi at komme ind på nogle af de mere almindelige gadgets, som ældre også kan få stor gavn af.

Her giver vi kun to eksempler, så hvis du vil vide mere om produkter, elektronik og gadgets til ældre, kan du trykke her. På den side går de mere i dybden med specikke ting for ældre, hvor gadgets i dette indlæg kan benyttes af alle.

Fitbit

De fleste danskere kender Fitbit, som gør det muligt at se, hvor mange skridt du har gået hver dag osv. I dag kan de fleste smartphones fortælle dig det samme. Men mange ældre har stadigvæk ikke en smartphone, og det er helt klart lettere at overbevise dem om, at de skal have en fitbit på end få en smartphone.

Der findes mange forskellige skridttællere på markedet. De mere avanceret kan også fortælle en, hvor godt man sover om aftenen, og man kan endda også få nogle med gps. Det er en fordel, hvis du har med senile ældre at gøre, så du kan finde dem igen.

Digital assistent

En af de største problemer for gamle har altid været, at de ikke forstår teknologi. De nye digitale assistenter som Amazon Alexa og Google Assistant kan ældre blot snakke til teknologien. På den måde kan de sætte musik på, spørge om vejret osv.

Løbende kommer disse ting også på dansk, og så kommer det til at blive en integreret del af alle danskeres liv. Herunder også ældre.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *