Sådan får du en bedre søvn

Gadgets kan hjælpe dig med at få en bedre søvn

ANNONCE

 

Hvert år oplever en række danskere store problemer med at falde i søvn, og de fleste ved, hvor frusterende det er, når man ikke kan falde i søvn. Du ligger hele natten og vender og drejer dig, men der sker ikke noget. Andre sover aldrig nok, fordi de har travlt, og derved ikke føler, at de har tid til det.

Det er farligt aldrig at sove, da flere studier har bevidst, at din hjerne skal bruge søvn for at performe optimalt. Så når du cutter din søvn for at arbejde mere, så ender du i stedet for med at arbejde dårlige. Så det er muligt, at du arbejder flere timer, men du får mindre ud af de timer, som du rent faktisk arbejder.

Heldigvis er der en række gadgets, som du kan overveje, hvis du gerne vil sove bedre og få mest muligt ud din søvn. Du bør selvfølgelig sørge for, at du allerede har en god seng, inden du begynder at kigge mod gadgets. Vi kan anbefale en trekvart seng, da den giver dig plads til at få en god søvn. En dobbeltseng er også et god bud, men hvis du gerne vil spare på pladsen så overvej en trekvart seng.

Mål din søvn

De fleste af os tror, at vi sover godt, når vi drikker alkohol, fordi vi ikke vågner. Men dagen efter alkohol oplever du sikkert,  at du er træt. Det skyldes, at din søvn ikke er særlig god. Når vi alligevel tror, at vi sover godt, skyldes det, at vi ikke vågner. Problemet med alkohol er, at du aldrig kommer ned i den dybe søvn.

Med en app som SleepCycle, som både findes til Android og iPhone, der kan du måle din søvn. På den måde finder du ud af, om du rent faktisk sover godt. Den måler hele din søvn, så du kan se, hvor lang tid du var i dyb søvn.

Det fede er, at du ikke behøver andet end din mobil, da app’en bruger teknologi fra mobilen til at måle din søvn. Den kan også hjælpe dig med at vække dig om morgenen, når du næsten er vågen. Med et almindeligt vækkeur kan du risikere, at den vækker dig, når du er i din dybe søvn. Det er grunden til, at vi ofte vågner op groggy. SleepCycle vækker dig aldrig i din dybe søvn, og derfor er du klar til at springe ud af sengen.

Dataen fra din søvn kan du bruge til at finde ud af, hvordan forskellige ting påvirker din søvn. På den måde kan du hele tiden forbedre din søvn. Du kan finde app’en i både Google Store og AppStore.

Køl din seng ned

Sov i et køligt soveværelse

Du kender måske allerede rådet om, at du skal sove i et afkølet rum. Men faktisk kan du gå langt længere end det, da du kan få et lagen, hvor du kan vælge den perfekte temperatur til dig. Det har den fordel, at du ikke konstant skal undre dig over, om det er for varmt eller koldt i dit soveværelse.

En ChiliPad fungerer på den måde, at du ligger det under dit lagen, og så vælger du din temperatur. På den måde bliver du afkølet nedefra. På den måde kan du sove i den perfekte temperatur, samtidig med, at du kan sove med dyne. Hvis du ofte sveder, når du sover, så bør du anskaffe den med det samme.

Det gode er, at du sammen med en ChiliPad og SleepCycle burde kunne optimere din søvn dramatisk.

Hvis du har brug for generelle råd til en bedre søvn, kan du læse mere her. Gadgets vil ofte være tilføjelser til et allerede godt søvnklima.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *