Fremtiden er et digitalt hjem

Sådan gør du dit hjem digitalt

ANNONCE

 

I 1989 kunne man se filmen Tilbage til Fremtiden 2 i biografen med en ung Michael J. Fox. Her rejser han frem i tiden og ser, hvordan verden ser ud i 2015. Det mest skuffende er i 2018, at vi aldrig fik flyvende biler, som de har i den film. Vores verden er meget anderledes end i 1989, men alligevel føles den også på mange måder på samme måde.

Det er stadigvæk de færreste hjem, som har gjort de store teknologiske fremskridt. Ja, vi har da fået bedre køleskabe og kæmpe fladskærme med høj opløsning. Men alligevel føles det stadigvæk ikke som den fremtid som Marty McFly besøger i Tilbage til Fremtiden.

Men måske er det ved at ændre sig, for nu begynder der hele tiden at blive opfundet nye ting, som skal gøre vores hverdag lettere. Vi vil her give dig nogle gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem digitalt gennem en række nyt elektronik.

Virtual assistant

Ja, du kender sikkert allerede til Google Assistant og Amazons Alexa. Begge er virtuelle assistenter, som kan hjælpe dig med alt fra at tænde lyset, se punktet med moderne lys, til at sætte musik på.

Du kan også sætte det sammen med fjernsynet, så du kan slukke og tænde det, unden at skal finde fjernbetjeningen. I fremtiden kommer der endnu flere ting på, og med opdateringer bliver både Amazon Alexa og Google Assistant også hele tiden klogere.

Vi vil anbefale, at du sætter dette sammen med et lydsystem som f.eks. Sonos. Med Sonos kan du sætte lyd til forskellige steder i dit hjem, uden at alle behøver høre det samme. Men du kan dermed sætte det hele på via din virtuelle assistent. Så det er slut med at skulle finde sin mobil frem, når du skal skifte musik.

Google Wifi

Du har sikkert et sted i dit hjem, hvor du har dårligt wifi. Her er løsningen ofte, at du sætter endnu en router op og lige pludselig har du fem forskellige netværk, som du skal logge på. Men sådan behøves det altså ikke længere at være. Med Google Wifi kan de forskellige routere sende signal til hinanden. Dvs. at du kun behøver en adgangskode og et wifi, fremfor en masse forskellige.

Hvis hovedrouteren står på dit kontor, så kan du sætte  den næste i køkkenet og så sender Google Wifi automatisk signal til hinanden. Dvs. at du skal ikke logge ind og ud og selv finde ud af, hvad der er det bedste internet i dit hjem.

Moderne lys

Som nævnt kan du nu få din virtuelle assistent til at tænde og slukke lyset, blot ved at du siger det. Men det kræver, at du har moderne lys som Philips Hue.

Fordelen med dette lys er også, at du kan sætte den til at tænde automatisk om morgenen. På den måde er der lys i dit hjem, når du skal stå op.

Overvågningskamera

I dag kan du købe moderne overvågningskameraer, hvor du kan se, hvad der sker på din mobil eller tablet. Dvs. du får en notifikation om, at der er indbrud i dit hjem, så kan du kigge på din mobil, og derefter ringe til politiet, hvis det passer.

Du kan selvfølgelig også bruge den, hvis du har børn, og gerne vil tjekke ind til dem, selv når I ikke er i samme rum. Eller der er en barnepige. Her er det selvfølgelig god stil at fortælle barnepigen, at I tjekker ind engang i mellem.

De fleste ting koster ikke vanvittige mange penge, men hvis du skal have det hele med det samme, kan det godt blive dyrt. Hvis du vælger at låne penge til det, så bør du altid lave en tilbagebetalingsplan, og så bør du også tjekke alle lån i gennem. Det kan en side som kassekreditten.dk hjælpe dig med.

Vi gælder os til om 20 år, når verden måske alligevel ligner det, som vi så i Tilbage til Fremtiden 2.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *