Storbyferie med stil

ANNONCE

Er du ved at planlægge din næste rejse og går turen til én af Europas skønne storbyer? Vi bringer her de bedste tips, apps og gadgets til din næste storbyferie og rundrejse mellem europæiske storbyperler.

Eventyrlige og ukendte destinationer

Vi danskere er gode til at besøge vores nabolande og også til at komme godt rundt i Europas forskellige lande. Men ofte går turen til de større og mere velkendte nationer, og det kan i længden tage lidt af eventyret ud af rejsen. Hvorfor ikke udse dig en helt ny rejsedestination i de mindre stater rundt omkring i Europa? Der ligger et væld af lækre feriesteder for eksempel på Balkan og i Baltikum-landene og de byder på alt den komfort og afslapning, du kender fra de vesteuropæiske lande. Her er vild natur, skønne strande og du får mere for pengene, når det kommer til 4-5 stjernede hoteller, restaurantbesøg og leje af bil.

Nem planlægning af transport og budget på mobilen

Uanset om du er til kør-selv-ferie eller skal tage bus, tog eller fly på ferien, kan du have god brug for apps og gadgets, der viser den nemmeste og billigste vej til destinationen. Særligt hvis du er på rundrejse mellem flere destinationer, kan det være lidt af en udfordring at holde styr på afgange og billetter såvel som den bedste rute.

Skal du køre selv på ferien, sørg da for at have en GPS-vejviser, der har den nyeste opdatering af de europæiske kort – det er superærgerligt gang på gang at havne i vejbyggeri og kødannelse på de europæiske motorveje! Bruger du mobilen som vejviser, så giv dig tid til at finde den bedste vejviser-app og smid gerne et lille beløb efter en god og solid vejviser.

Rejser du med bus, tog og fly, så sørg for at få et godt overblik, der samler alle disse forskellige transportmidler i én oversigt – her kan den “europæiske udgave” af Rejseplanen.dk, app’en GoEuro, virkelig anbefales, da den også viser priser og ofte også vil vise dig rejseplaner, der giver dig mulighed for at kombinere for eksempel tog og bus.

Desuden kan det varmt anbefales, at du downloader en budget-app i forbindelse med ferien – så kan du hver dag holde styr på, hvor meget du har brugt, og slippe for at stå med tomme lommer og overtræk på feriens sidste dag…

Research forsøder forventningens glæde!

Når du går i gang med planlægningen af storbyferien, så brug lidt tid på at snuse omkring på diverse blogs om dine udvalgte destinationer, der kan afsløre de mere hemmelige sider af byen. Er du til storbyferier, hvor aftnernes restaurantbesøg er et tilbagevendende højdepunkt, så kan det virkelig anbefales at du opsøger anbefalinger i god tid inden. Så har du både mulighed for at reservere plads i god tid, hvis spisestedet er superpopulært – og du udnytter hver eneste aften til det fuldeste.

I forhold til mere kulturelle interesser, så kender du sikkert ofte de større museer, teatre og koncertsteder i din udvalgte storby – så hvorfor ikke researche lidt på nye muligheder? Ved at udvælge lidt mindre populære institutioner, som måske ikke ligger downtown, kan du opleve helt nye sider af byen – og ny kunst og kultur!

Share