Brug forårets energi til at forny dit hjem

ANNONCE

Når årstiden endelig når til forår og sommer, oplever de fleste fornyet energi og lyst til opfriskning og forandring. Ikke mindst i de små hjem bliver ofte lavet en forårsrengøring, hvor vinterens støv og mørke kan blive banket ud af tæpper og møbler og friske blomster bliver indkøb, fordi de minder os om, at der er spirende liv samt sol og lys på vej til os. Hvis du også oplever fornyet energi disse dage, kan du med fordel bruge den på at lave nogle små projekter derhjemme, som understreger den boblende fornemmelse, du måske går rundt med. Selvom dit hjem ikke mangler nye møbler, kan det sagtens få et nyt og friskere look ved at blive ryddet op, flyttet rundt på og måske også få en ny farve. Det behøver ikke være et projekt, som strækker sig over flere måneder – man kan komme overraskende langt, hvis der bliver sat en weekend af til et mindre, husligt projekt.

Giv liv med maling og tapet
Hvis samtlige af dine vægge derhjemme er hvide uden nogen undtagelser, er der meget at hente ved at male eller tapetsere et rum eller en væg. Det er ikke nødvendigvis et stort projekt at male en enkelt væg og du kan sagtens finde billig maling til formålet. Alternativt kan du finde et flot og farverigt tapet, som sparker noget liv ind i dit hjem. Det kan give en overraskende og virkelig flot effekt at tapetsere en væg, da det kan komme til at fremstå som et stort kunstværk i sig selv.

Når først man har indrettet sit hjem er det de færreste, som tager stilling til, om sofaen og spisebordet egentlig står det mest oplagte sted. Måske vil du faktisk kunne skabe illusionen af et større og mere luftigt rum, hvis du placerede dine møbler på anden vis. Tag gerne din ven eller partner under armen og prøv at rykke lidt rundt på møblerne. Måske kommer der faktisk et skønt lysindfald på spisepladsen, hvis I rykker den hen foran vinduet. Eller måske kan I skabe en hyggelig krog, hvis sofaen kommer hen i hjørnet. Prøv det af, du vil sikkert blive overrasket over udfaldet.

Share