Små ‘hacks’ holder dit hjem rent og ryddeligt

ANNONCE

I en travl hverdag er det de færreste, som synes, det er fedt at skulle bruge sin sparsomme fritid på at gøre rent derhjemme. Samtidig er der ikke meget, der slår følelsen af at komme hjem til et rent og velduftende hjem, hvor man kun skal tænke over at nyde tilværelsen og ikke stresse over et rodet køkken og et beskidt gulv. Med nogle simple tiltag kan man nemt få et mere rent og ryddeligt hjem, så det er nemmere at nyde ens hjemmetid.

Ryd op og gør rent løbende
Den store uoverskuelige oprydning og rengøring kommer først, hvis man har ladet stå til i hjemmet i dage eller uger. Men hvis man gør det til en vane, at sætte skoene på plads i entreen, åbne breve og sortere dem så snart de kommer og generelt sætte sine ejendele tilbage, hvor de hører til efter brug, så kan man uden de store anstrengelser holde et ryddeligt hjem. Gør det helst med det samme, eller gør det til en vane at flytte ting, som ligger og flyder, når du snakker i telefon. Det kan hurtigt blive til en aktivitet, som man ikke tænker særlig meget over, men som har en stor effekt.

Ligelede er det nemmere at holde et rent hjem, hvis man løbende tørrer af og støvsuger. Hvis man efter en hovedrengøring sørger for at tørre vaske, borde og andre overflader af, når man alligevel står med en klarklud i hånden efter aftensmaden, så kan det sagtens holde i lang tid. Især hvis man svinger støvsugeren hist og her for at holde de værste nullermænd af vejen.

Gulvvaskning er og bliver dog en af de kedeligste og hårdeste rengøringsopgaver, som sjældent er populær i en husholdning. Dette kan du dog slippe for ved at investere i en gulvvaskerobot. Den skal blot sættes til, og så vasker den de fleste typer gulve, så du kan komme hjem til et funklende rent hjem uden at have trukket i gummihandskerne selv. Små dagligdags-hacks kan tilsammen udgøre et renere hjem løbende, så du sjældnere skal gøre hovedrent og dermed kan bruge din tid på sjovere ting end rengøring.

 

Share