ANNONCE
Savner du eller dine børn et rum, der er viet til gaming, musik og anden computerfordybelse?
Husker du din gyldne tid, hvor ’90ernes og ’00ernes EDB-rum på skolen eller i fritidsordningen var det bedste sted i verden? Måske var du endda så heldig, at dine forældre havde et hjemmekontor, hvor du og vennerne kunne dykke helt ind i jeres egen univers af computerspil og onlinechat – med tastatur, mus og ikke mindst gode højttalere!
Med laptops, smartphones og tablets er vores vaner inden for gaming blevet langt mere mobile, hvilket har gjort at fordybelsen, som jo er det halve af magien ved gaming, er forsvundet. Ofte sidder man derfor umage i stuen eller på sit værelse, hvor lyduniverset ikke rigtig kommer til ære i hørebøfferne, ligesom éns medbeboere hurtigt bliver irriterede over høje jubelråb eller klageskrig over spillets udfald.
Overvej derfor at indrette et hjørne af din bolig til en ægte computer-lounge, så eventyret såvel som fordybelsen for alvor kan få rum. Vi bringer her en introduktion til hvordan du let kan skabe et tiltrængt “frirum, space, mancave” eller hvad man ellers vil kalde det – uanset om det skal være gaming-hjørne, musikstudie eller et hjemmekontor.
Lav et helt nyt rum i boligen med en skillevæg af gipsplader
Uanset om du bor i lejlighed eller hus, kan du selv sætte skillevægge op. Bor du til leje er der oftest blot krav om, at væggene skal tages ned efter udflytning og at huller i loft og gulv udbedres. Derfor er det at bygge skillevægge med gipsplader en genial løsning: Materialerne er lette og brandsikrede, ligesom du ikke behøver bore huller over alt i væg, gulv og loft. Gipsvægge giver også uovertruffen lydisolering, hvis du forer væggene med glasuld – og så kan ingen klage over hverken larmen fra spillet.
De rette redskaber og det gode forarbejde gør et godt resultat
Det nemmeste er at lave et skelet af træstolper og brædder: Læg brædder langs gulv og loft, hvor væggen skal gå og sæt træstolper op med 1-1,2 meters mellemrum (dvs cirka i gipspladernes bredde). Så har du et skelet, du kan fæstne gipspladerne på, hvilket gør at du ikke skal lave hundredevis af huller i gulv, loft eller vægge. Det værktøj, du skal bruge er blot en fukssvans, der kan save i træ, hammer, en skarp hobbykniv til gipspladerne og en skruemaskine eller gipsskruemaskine, der sørger for at gipspladerne kommer op helt perfekt, uden at krakelere.
Selve gipspladerne er nemme at skære til, da du blot skærer en lige linie med en hobbykniv på den ene side af gipspladen, mens den ligger på et bord eller øverst i bunken af plader. Herefter trækker du pladen ud over kanten, slår forsigtigt med hammeren på det stykke, der skal skæres bort, hvorefter det knækker helt lige af.
Har du 1-2 hjælpere kan I nemt lave skelettet og sætte gipsplader op i løbet af en weekend. Husk at væggen(e) skal have to lag gipsplader, dvs. ét på hver side at skelettet, så du kan fore væggen med brandhæmmende og lydisolerende glasuld.
Herefter skal skruehullerne i væggene selvfølgelig kittes og de nye vægflader skal grundes og males. Gipsvægge tørrer dog hurtigt, så du kan faktisk have dit helt eget computerrum færdigt inden en uge er omme – god fornøjelse!