Guide til dit første smartwatch

ANNONCE

Hvad skal du tænke over, hvis du vil investere i dit første smartwatch?

Smartwatches har været på markedet i en del år efterhånden, men med så meget andet teknologisk hjælpeudstyr, skal man også gøre sig en del overvejelser: Hvilke funktioner skal du prioritere og hvilken type skal du investere i, så den ikke pludselig er forældet om et halvt år?

Hvad er dit behov og kan et smartwatch hjælpe med det?

Det smarte ur findes i mange designs og med et væld af funktioner, hvoraf du ofte kan finde mange i smartphone. Et smartwatch gør det dog nemmere at bruge disse apps og det er langt hurtigere at modtage notifikationer og så videre, når du ikke lige først skal have mobilen op af lommen og låst op.

Taler du meget i telefon, for eksempel på grund af dit arbejde, er det oplagt at et smartwatch kan gøre opkald langt nemmere. Du kobler det blot op til dine bluetooth-høretelefoner og så kan du så let som ingenting altid tage opkald – og du slipper for tidsspildet ved mistede opkald, fordi mobilen lå uden for hørevidde.

Med et smartwatch kan du også få fordelen af, at du altid ser nye notifikationer og mails løbende, og dermed slipper for at åbne op for en hjemmeskærm med en overvældende kø af beskeder.

En rigtig lifesaver – der betaler sig i det lange løb!

Ønsker du at få et godt redskab til løbetræning eller anden sport, kan et smartwatch også hjælpe med målinger af hjerterytme, kalorier, skridttæller og ikke mindst ruteplanlægning. Er du typen, der desværre tit har uheld med mobilen, fordi du bruger den meget fysisk arbejde eller træning, kan et smartwatch redde dig fra mange skærmskader og andre ærgerlige (og dyre) oplevelser. Et smartwatch vil således være en oplagt og fornuftig investering, som det virkelig kan betale sig at tage et billigt lån til.

Hvilken type smartwatch kan det bedst betale sig at købe?

Du skal først og fremmest investere i et smartwatch der er kompatibelt med din foretrukne type smartphone og dennes styresystem, da visse apps vil køre langt bedre eller udelukkende fungere sammen med en kompatibel smartphone.

Du skal desuden give det praktiske design ekstra omtanke, da de billigeste smartwatches kan se meget fine ud ved første blik, men måske ikke har det mest holdbare skærm eller rem. Ligesom ved smartphones kan det koste en hel del at få repareret et smartwatch, uanset om det bare er remmen, der er knækket, så gå efter en ordentlig kvalitet til at starte med. Du bør gå efter typer, der klarer sig godt i test for vandskader, ligesom du må vurdere størrelsen på skærmen nøje. Mange erfarer nemlig for sent, at de godt kunne have haft behov for en skærm af en lidt større eller mindre størrelse, så uret ikke kun matcher ens behov, men også passer til armens og ikke mindst fingrenes størrelse!

Share