Kan app’s virkelig gøre os mere kreative i arbejdslivet?

ANNONCE

Meget teknologi henvender sig til ønsket om at blive mere kreative og legende i sit arbejde – og de forskellige brands ved bestemt også hvilke farverige og fantasifulde billeder, de skal bruge i promoveringen af nye smartphones og computere! Mennesket er legende væsen, men spørgsmålet er, om teknologien kan hjælpe med at udnytte dette – eller om styresystemernes faste rammer derimod blokerer det kreative flow?

Det er ikke et spørgsmål, som man let kan svare på, og det er op til én selv at undersøge de forskellige app’s og gadgets, som tilbyder styrkning af kreativitet og ud-af-boksen-tænkning.

Uanset om du i dit arbejde beskæftiger dig med visuelt design på den ene eller anden måde, eller om du arbejder med mere abstrakt “ordrig” kommunikation, så vil din arbejdsmetode og idéskabelse helt sikkert blive styrket, hvis du tager mindmapping op i dit daglige udviklingsarbejde. Der findes et væld af programmer, der hjælper dig med at gøre dine idéer mere visuelle, rummelige og vidtforgrenede, prøv fx Mindmeister – så har du altid din idéudvikling ved hånden, og online, så du nemt kan oprette fælles projekter med dine samarbejdspartnere.

Når du skal lave en præsentation, tyer du så stadig til PowerPoint? “Designer” du dine dagsordner og nyhedsbreve i Word? Det er ikke ligefrem noget, der kan få innovation og inspiration til at blomstre, hverken hos dig, dit team eller dine kunder. Det er muligt, at du ikke har taget en længere uddannelse som mediegrafiker – eller har det nyeste, dyreste software tilgængeligt på din computer – men det er der råd for. Der findes masser af gode onlineplatforme, hvor du også som nybegynder kan lave layout af alt mellem himmel og jord, billedbehandling og specialtilpassede grafiske designs – tjek fx den utroligt brugervenlige, gratis platform Canva.com ud, eller slå tegnelysten løs med den gratis Windowsversion af SketchBook.

Der er mange teknologiske muligheder for at få mere fandenivoldsk og farverig kreativitet ind i det daglige arbejde. Det er dog selvfølgelig ikke altid, at det bare er nok med redskaberne – det er jo i bund og grund din hjerne og dit kreative sind, der skal producere idéerne! Ofte kan stress og uoverskuelighed sætte en stopper for det skaberlystne flow i os, og det kan hverken programmer eller splinternyt udstyr gøre megte ved. Hvis du føler, at du har brug for en kickstart og løsne op for den måde, du udvikler idéer og fører dem ud i livet, så bør du overveje at starte i et coachforløb. Der er mange forskellige typer af coaching, der beskæftiger sig med det kreativt arbejde, uanset branche. Flere og flere benytter sig af muligheden for at træde ind i et effektivt coachforløb, og har gennem en mindre revolution af deres kreativitet opdaget ny glæde ved deres arbejde eller nye karrieremuligheder. Det er selvfølgelig ikke gratis, men et mindre lån nu og her vil virkelig betale sig og gøre din fremtid langt mere legende og idérig.

 

Share