Brug teknologi til at komme i bedre humør

ANNONCE

 

Vi ved allesammen godt, at vi skal sørge for at bevæge os hver dag, spise sundt og sove godt. Alligevel er det svært at gøre disse ting hele tiden, fordi vi ofte føler os alene i en stresset hverdag.

Hvorfor egentlig ikke bruge gadgets til at komme i bedre humør? Når du først har det bedre, bliver alle gøremål og arbejdsopgaver også langt lettere at udføre. Vi har nærmest ikke råd til at lade være med at købe disse gadgets, for det er svært at sætte en pris på vores glæde og velvære.

Lysterapi

Det virker måske en anelse hippieagtigt, men forskningen bag lysterapi er imponerende, og der bliver ved med at komme ny forskning til. Depression er et kæmpe problem blandt mange mennesker, og det er her at lysterapi kan hjælpe. Et mere almindeligt alternativ er naturligvis at sætte en god playliste med musik på som kan give samme udløsning af endogfiner til hjernen, det kan du læse om her

Især hvis du ofte bliver vinterdeprimeret, så er det fedt, at du kan tænde et lys ved dit bord, og så får du det langt bedre.

De mest kendte, som tilbyder lysterapi, er Philips, men der er også en række andre udbydere på markedet. Philips har også lavet et wakeup light,  som du kan placere ved din seng, og så hjælper lyset med at vække dig om morgenen. Det fungerer ved, at uret simulerer en naturlig solopgang, og du kan faktisk også simulere en solnedgang. På den måde kan den også hjælpe dig med at falde i søvn.

Hvis du har råd til det, kan du udskifte alle jeres lys med Philips Hue eller et lignende mærke. Den dæmper også lyset, når det er nat, og om dagen i vintermånederne vil lyset være stærkere.

Hvis du altid får vinterdepression, bør du begynde med en lampe til lysterapi. Du bruger den ved at lade den være tændt være morgen og simpelthen lyse på dig. Så du kan gøre dig klar til dit arbejde i mens.

Lad maskiner lave de kedelige ting

De fleste har nok en opvaskemaskine, men det er stadigvæk få, som har investeret i en robotstøvsuger eller en robotplæneklipper. Begge dele er med til at gøre dig glad, fordi du slipper for at bruge din tid på opgaver, som du ikke kan lide.

I stedet for kan du bruge tiden sammen med din familie eller venner. Hver gang du kan sparre tid via en maskine, så bør du gøre det. Dog kan det godt blive lidt dyrt i længden, så nogle vælger at låne penge til den slags. Sammenlign altid alle lån inden du vælger at gøre det, det kan du f.eks. gøre lige her.

Meditation via din mobil

Du har sikkert hørt, at det er sundt at meditere. Men hver gang du prøver at sætte dig ned og gøre det, ender du altid med at tænke på alt muligt andet. Mange slår det hen med, at meditation ikke er for dem.

Det kan det sagtens være men lad være med at forsøge at gøre det alene. Med en app som Headspace lover de, at du kan blive lykkeligere ved kun at meditere 10 minutter om dagen. Her bliver du guidet gennem hele din session, og derved er det lettere at gøre det.

Vi kommer helt sikkert med flere gode bud i fremtiden på gadgets og lykke.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *