3 tips til at få hurtigere internet

ANNONCE

I dag skal man nærmest være online over alt hvor man befinder sig. Vi er blevet vant til at have vores mobil telefon med os rundt omkring, og da de fleste af os har en smartphone, så betyder det også at vi kan komme på nettet.

Men nettet kræver os mere af os, da filerne er blevet større, videoerne og billederne har fået bedre kvalitet og derfor kræves der også en hurtigere internet forbindelse end man havde brug for tidligere. Men selvom vi med ny teknologi har fået nogle endnu hurtigere måder at få internet på, så kan vi stadig gøre nogle ting selv for at optimere vores hastighed.

Køb en 4G router

Når du skal bruge et mobilt bredbånd i sommerhuset eller på farten, så er det vigtigt at du har den bedste 4G router, som opfanger signalet bedre end nogle af billige modeller, som ofte har en intern antenne af lav kvalitet som nærmest skal placeres udenfor før den overhoved kan fange 4G signalet. Derfor bør du vælge en ny router som har en solid antenne som ikke er nogle billigt bras som ikke virker ordentligt. Nogle routere giver dig mulighed for selv at justere antennerne i den retning som du ønsker, hvilket betyder at det er eksterne antenner. Det kan være en fordel hvis du ved præcist hvor den nærmeste 3G og 4G mast er placeret.

Placer din router korrekt

Når du nu har fået købt dig en ordentlig router, så er det også vigtigt at du placere din router bedst muligt. Det er nemlig overhoved ikke lige meget hvor du placerer din router i hjemmet. Det kan måske godt lokke at gemme sin router væk, da den ikke nødvendig er den flotteste genstand i dit hjem, men det må du aldrig gøre, hvis du ønsker at få noget hurtigere internet. Når du gemmer din router væk i et skab eller et lukket rum, så skal signalet som routeren modtager nemlig helt ind til routeren, hvor den mister en del af signalet og derved bliver hastigheden nemlig langsommere.

Men ikke nok med at signalet bliver langsommere fordi den er gemt væk, så vil internethastigheden også blive endnu mere sat ned i hastighed, når din router skal fordele WiFi rundt i hjemmet, da det trådløse internet også skal sendes ud af routeren igen. Det er altså dobbelt selvmål at få placeret routeren i skabet.

Vælg det hurtigste internet

Det sidste tip er ret basalt, men du bør altid undersøge mulighederne for at få det hurtigst mulige internet. Hvis du altid har haft bredbånd, men der er lagt fibernet i jorden, så bør du se om du kan få en endnu hurtigere forbindelse med fibernettet. Eller måske har du en langsom bredbåndsforbindelse igennem kobbernettet, og så er mobilt bredbånd en bedre mulighed for dig. Prøv at forhør dig hos din udbyder og se om der findes hurtigere muligheder for dig en de muligheder du i dag benytter dig af.

Share