Storbyens puls eller landets ro?

ANNONCE

 

For nogle mennesker giver det sig selv hvor de gerne vil bosætte sig. De har måske en stærk følelse af, hvad hjem er for dem.

Det kan være de aldrig flytter fra det område, de er vokset op i – det kan også være de forlader det for en stund, for så at vende tilbage til rødderne som en helt naturlig ting.

Men så selvfølgelige som disse beslutninger kan være for nogle, omtrent lige så svære og forvirrende kan de være for andre.

Hvor hører man til, geografisk? Hvad er det egentlig, som betyder mest i denne ligning? Hvis man har let ved at føle sig hjemme i flere forskellige typer omgivelser, hvordan ved man så, hvad der er det rigtige?

På landet er der frisk luft, fred og ro, plads og ofte meget land for pengene. Her kan man høre vinden i træerne og følge naturens cyklus helt tæt på – ja faktisk være i sync med den. Måske er der langt til den nærmeste restaurant, biograf eller bar, sågar langt til vennerne.

Til gengæld kan det mere rolige tempo på landet gøre én nærværende på en måde, som ikke er lige så nem at opnå i byen, og på landet hilser man typisk på naboen – ja faktisk ofte på alle man passere, selvom det ikke er en selvfølge at man overhovedet møder nogen på sin vej. Ønsker man at præge lokalsamfundet på den ene eller den anden måde, er dette ofte muligt på landet, da folk typisk har interesse i at snakke med dem, som bor på egnen, og det netop ofte er op til beboerne at tage initiativ hvis der skal ske nye ting.

I storbyen findes de største diskoteker, og deres dj’s har fingeren på pulsen. Mange gør noget ud af deres udseende og går op i mode, og i storbyen findes mange afarter af mode og et mangfoldigt udvalg af vidt forskellige mennesker. Her kender man ikke nødvendigvis naboen, og hilser typisk ikke på fremmede, da man her stimuleres af indtryk hele tiden og derfor har tendens til at vende fokus indad når man er alene. Jobmulighederne for akademikere er ofte bedre i storbyen, men i og med at konkurrencen er langt større her, kan det være sværere at komme igennem nåleøjet til drømmejobbet.

Nok er storbyen dyr og forurenet, men den er også fuld af liv, og man kan altid finde et lækkert sted at spise alle ugens dage, og nyde godt af de mange kulturelle arrangementer som blomstrer hele året.

Dette er blot nogle af de aspekter man kan tage op til overvejelse, hvis man er i tvivl om hvor og hvordan man gerne vil bo. En ting er sikkert – man kan aldrig vide sig 100% sikker på noget, før man har prøvet det af.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *