Sådan bliver du en bedre fotograf

ANNONCE

 

Med de mange sociale medier i dag, er der flere og flere, der begynder at interessere sig for at tage gode billeder, da de kan deles på sociale medier og vi naturligvis gerne vil fremstå bedst, når det kommer til at vise vores hverdag frem.

Derudover er fotografi en fantastisk god og sund hobby, da den nærmest altid involverer at komme mere udenfor og også ofte samvær med andre mennesker.

Skal du anskaffe dig et spejlreflekskamera?

Mange overvejer, om de skal anskaffe sig et spejlreflekskamera (du kan læse mere om, hvad et spejlreflekskamera er lige her). Rigtig mange dygtige fotografere får nærmest dagligt spørgsmålet: “hvilket kamera bruger du?” og det er et af de spørgsmål, man ikke får ret meget ud af at stille.

Det svarer lidt til at spørge en kok, hvilken ovn han bruger. Men det er jo ikke ovnen, der gør ham til en dygtig kok – det er hans evner for at sammensætte smage, der spiller godt sammen, og hans viden om madlavning generelt.

Det samme gør sig gældende for en fotograf. Det er i langt højere grad dennes evner til at forstå kameraets indstillinger, sit motiv, lysbalancen og meget mere, der gør en god fotograf dygtig.

Derudover vil en fotograf oftest bruge et meget dyrt og professionelt kamera, som en nybegynder på ingen måde ville kunne få noget særlig godt ud af. Der er simpelthen for mange indstillinger til at det ville give mening for en nybegynder.

Det er også vigtigt at huske på, at fordi rigtig meget af det at være en dygtig fotograf kommer af at få styr på lys, motiv og komposition i billedet, så kan man faktisk komme rigtig langt ved blot at bruge det kamera, man har adgang til.

Derfor kan du sagtens blive en dygtigere fotograf ved at bruge det kamera, du allerede har adgang til. For rigtig mange vil det sikkert være det kamera, der er i deres smartphone.

De fleste nyere smartphones har i dag et virkelig godt kamera, som man kan få rigtig meget ud af at lege med. Der er noget rigtig fantastisk over de farver, man fanger med sin smartphone, og de nyere kameraer i vores telefoner, er vildt gode til at indstille for det lys, der er når man skyder billeder.

Det bedste råd er derfor at starte med at øve dig i at fotografere bedre ved at bruge det kamera, du allerede har.

Når du er klar til at gå til det næste niveau, så kan du anskaffe dig et spejlreflekskamera og gerne et godt objektiv. Du kan få nogle meget anderledes og bedre billeder ved at anskaffe dig et nyt objektiv.

Objektiver kan i mange tilfælde gøre den store forskel, når du tager billeder. Et godt tip er at købe et billigere kamerahus og så bruge nogle af pengene på et godt objektiv. Du kan nemlig også bruge objektiverne, hvis du beslutter dig for at købe et bedre kamerahus på et tidspunkt (hvis det er det samme mærke, selvfølgelig).

Hvis du har lyst til at komme i gang med at tage billeder med et spejlreflekskamera i dag, men ikke har alle pengene til det nu og her, så kan du kigge her og se mulighederne for at låne et beløb til det.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *