De bedste råd til det perfekte Instagram feed

ANNONCE

Her i Danmark, ja i Skandinavien i det hele taget, har Instagram for længst slået Facebook af banen som det mest anvendte sociale medie. Og med god grund. På Instagram kan du nemlig finde smukke billeder, smukke mennesker og smukke destinationer – alt sammen noget du kan bruge til inspiration og motivation for dig selv. Du kan finde cool outfits, udsøgte restauranter, bountystrande og stilede hjem delt af populære instagrammere eller såkaldte “influencers”. Måske har du flere gange tænkt over, hvordan det mon lykkes disse “Insta-darlings” at tage så perfekte billeder og hermed skabe et æstetisk flot feed? Og muligvis har du endda en lille drøm om selv at blive en Instagram kendis? Så læs med her.

Det rette lys

Lyset er alfa omega for det gode billede. Kunstigt lys eller blitz giver sjældent et optimalt resultat, det samme gælder skarpt sollys. Dagslys er at foretrække, dog skal billedet aldrig tages direkte mod solen, da det vil give modlys og resultere i et sløret eller overbelyst billede.

Et godt kamera

Det siger næsten sig selv, jo bedre et kamera, des bedre billeder. I mange af de nyeste smartphones gemmer der sig faktisk ofte et rigtig godt kamera. Disse er dog typisk ret bekostelige, og måske svære at finde råd til i budgettet. Heldigvis findes der flere sites på nettet, der tilbyder nem, sikker og hurtig udbetaling, lige når du har allermest brug for det.

Billede-redigerings apps

Tiden hvor man ikke redigerede sine billeder eller smed et mere flatterende filter henover, er long gone. Nogle af de bedste, og tilmed mest brugervenlige redigerings apps kan findes i app store. Her kan Vosco, Snapseed, Lightroom og Photo shop express anbefales. Det gælder dog samtidig om, ikke at over-redigere sine billeder, da det i sidste ende vil give et grynet og måske næsten kunstigt look.

De vigtigste redigerings parametre eller redskaber er effekter som lys, farve, skygge og kontrast.

Find din stil

Man kommer sjældent ret langt med at være en copycat. Find din egen stil og vær tro mod den. Måske du primært poster billeder om rejser, mad, bolig eller tøj? Billederne skal helst understrege din personlighed og interesser. Sørg for at bruge samme type filter eller redigering på alle dine billeder, det giver et pænt og ensartet feed.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *