5 måder teknologi har ændret Danmark på

ANNONCE

 

Vi lever på mange måder i en historisk tid, fordi teknologiske fremskridt går så hurtigt, at mange hele tiden kan fortælle om, hvordan verden så ud i gamle dage. På samme måde var der ikke ligeså meget at fortælle, hvis du levede i 1980’erne og ville fortælle om 1960’erne, selvom der selvfølgelig stadigvæk skete mange ting.

I 1980’erne var farvefjernsyn pludselig mere almindeligt, og alle hjem havde fryser. Det er en ting, som mange ikke tænker over, men i 1960’erne havde man store lagre med frysere, hvor man så kunne gå hen og hente sine ting. Lidt på samme måde som hvis du har ekstern opbevaring af dine ting i et opbevaringsrum. Det var helt almindeligt i gamle dage og inden da var der ikke engang mulighed for at fryse noget. Så verden er hele tiden i forandring, men her vil vi vise jer nogle af de ting, som har ændret Danmark i nyere tid. Alt fra banker til dating. Da vi lever i en global tid, er der ikke længere den store forskel på, hvad der har ændret sig i Danmark og verden.

Går du stadigvæk i banken?

Tidligere skulle man hele tiden i banken, hvis man skulle lave noget. Man skulle sætte sine penge ind og hvis man skulle bruge dem, skulle man ned og hæve dem. I første omgang fjernede dankortet meget af dette problem, men man skulle ofte i banken for at betale regninger. I dag kan vi nærmest ikke forestille os at skulle i banken, og de fleste af os hader, når vi ikke kan undgå det.

Ja engang var det altså bare hverdag, og vi er mange, der er glade for, at det ikke længere er sådan. Nu kommer de fleste kun ned i banken, hvis de vil låne penge, men faktisk kan du i stigende grad også klare dette via internettet, da du kan sende dine lønsedler digitalt, og dermed kan banken hurtigt fortælle dig, om du må låne penge eller ej.

Mødte du din kæreste i byen?

Engang mødte vi hinanden i byen, på arbejdspladsen osv. Det gør vi selvfølgelig stadigvæk, men i dag er det blevet langt mere almindeligt at møde hinanden via datingapps. Tidligere kunne der gå flere måneder imellem, at man var på dates. Nu kan du arrangerere en date samme sag.

Dette gør, at det er langt lettere at finde dates, og dermed kan man da håbe på, at det også er lettere at finde en kæreste.

Selvfølgelig gør det også, at mange går på dates, uden at der sker noget, og her er det vigtigt at have fokus på slutmålet, som er at møde den eneste ene.

Ejer du stadigvæk musik?

Engang handlede alt om vores musiksamling. Først LP’er og sidenhen CD’er. Men i dag streamer vi alle sammen musik direkte fra vores computer eller mobil. Med bluetooth højttalere kan vi bruge vores mobil som diskotek, hvor vi pludselig har adgang til flere sange, end vi nogensinde kommer til at høre.

Du kan sikkert fortsætte listen forevigt.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *