3 eksempler på apps som gør hverdagen nemmere

Har du overvejet hvor mange gange i løbet af en dag, du hiver telefonen op af lommen og anvender en app? Jeg har talt over 70 forskellige apps på min telefon, hvor mange har du? Apps er en fantastisk udvikling som åbner dørene for utrolig mange funktioner som gør mange ting i hverdagen nemmere. Har du overvejet hvilke apps du absolut ikke har lyst til at leve uden?

Der er skabt en tendens i samfundet, og en debat omkring afhængighed af telefoner og skærme. Selvfølgelig er det relevant at snakke om hvordan børn oplever mindre stimulans, og udvikler dårligere sociale evner hvis de er knyttet til en skærm for lang tid ad gangen.

Dog er det også relevant at snakke om hvor stor en betydning teknologien og de medhørende apps egentlig har i vores dagligdag, og hvor ofte vi står i situationer hvor apps virkelig gør hverdagen nemmere. Måske bør man overveje at det ikke nødvendigvis er selve telefonen man er så afhængig af, men de redskaber som telefonen tilbyder. Måske handler det i realiteten om at vi ikke er hverken tilpassede eller udlærte i at omgås uden de løsninger som apps på telefonen tilbyder, og hvem kan bebrejde os når det ikke har været en nødvendighed?

Penge som et teknologisk koncept, og altid lige ved hånden

De apps som efterhånden er tilgængelige i forhold til økonomi og penge, gør uden tvivl alt det med håndtering af penge noget nemmere. Apps som tillader hurtig adgang til sin bankkonto, og som gør at man nemt kan overføre penge frem og tilbage, gør det altså bare lidt nemmere. Vi kan heller ikke benægte at mobilepay er en genial app som vi ikke kan forestille os at undvære. Desuden er det nu nemmere end nogensinde før at købe og handle med aktier direkte fra en aktie app. Mange løsninger som er udviklet til apps, gør at det nu er nemt at have styr på sin økonomi uanset hvor man befinder sig.

Kan du huske krak?

Hvad gør du hvis du befinder dig et sted og du ikke kan finde hjem? De fleste ville nu til dags hive telefonen op af lommen og sætte en navigering i gang. Apps som kort på iPhone og Google Maps, gør det muligt for os at transportere os nemt frem og tilbage til steder som vi ikke kender vejen til. Kan du huske dengang man slog ruten op på krak og printede diverse sider ud med vejvisning? Desuden er apps så som Rejseplanen uundværlige når det kommer til offentlig transport, hvoraf mange desuden får adgang til deres billetter igennem en app.

Sociale medier giver os en følelse af kontakt

Sociale medier er nok den gruppe af apps som diskuteres allermest i det åbne rum på nuværende tidspunkt. Og det er da nok også den gruppe af apps som har haft allerstørst succes. Sociale medier i form af apps som Facebook, Snapchat, Instagram og Twitter, giver os en følelse – som nogle vil argumentere for til dels er falsk, af at være tættere på hinanden, på trods af den fysiske afstand.

Share