Tun din krop med tech 

Sundheds- og træningsbølgen fortsætter med uformindsket styrke, og flere og flere ønsker at få en sund og veltrænet krop. Ikke mindst er der mange, der ønsker at tage et par kilo, og med smarte teknologiske gadgets er det i dag muligt at overvåge alt fra søvn og puls til kalorieindtag og en lang række andre ting. 

En populær opfindelse, når det gælder om at tabe sig, er en kalorieberegner. Denne kan være en stor hjælp i hverdagen, hvis man ønsker at skabe balance mellem mængden af mad, man spiser og den træning, man udfører. Hvor man før måtte sidde med regnemaskinen og foretage komplicerede udregninger, kan man nu med en app let taste oplysningerne ind og herefter aflæse, hvor mange kalorier, man har brugt. 

Arbejd med din ydeevne 

Også en lang række andre parametre omkring vores krop kan man i dag overvåge på diverse elektroniske enheder. Således ser man ofte løbere med deres mobiltelefon bundet om armen, og på den kan de måle forskellige ting som f.eks. afstand. Hvis telefonen er koblet til en pulsmåler, der er spændt om brystet, kan resultatet aflæses i en app på telefonen. Dette kan være et særdeles værdifuldt værktøj, når man ønsker at arbejde med sine præstationer og sin ydeevne. 

Det er også muligt at holde øje med, hvad der sker i kroppen, mens man sover, og også her aflæse forskellige data på en computer eller mobiltelefon. På den måde kan man få viden om ens søvnmønstre, hvilepuls og andre ting, der kan have betydning for sundhed og præstationer, når man ikke sover. Netop restitutionen har stor betydning for, hvordan vi præsterer, og derfor vælger flere og flere at overvåge kroppen også i sovende tilstand. 

Disse nye og i sandhed revolutionerende opfindelser åbner for helt nye muligheder at studere vores krop og dermed forbedre vores præstationer. 

Share