Tips til istandsættelse af hjemmet

ANNONCE

Istandsættelse af hjemmet kan være en udfordrende opgave. Det kan både virke langsommeligt og uoverskueligt at skulle trække i arbejdstøjet, hvis der er flere projekter, der skal gennemføres, men der er et par ting man kan gøre for at lette processen.

Tag et rum ad gangen
Hvis du står over for en større renovering af flere rum i dit hjem, skal du gribe det an, som du ville gribe det an at skulle spise en elefant: Én bid ad gangen. Man mister hurtigt pusten, hvis man kan se alle projekterne hobe sig op til uoverskuelige højder. Et godt råd er at udvælge det rum, man mindst kan undvære først. Opholder I jer konstant i stuen og er det dér børnene er, når de leger og laver lektier? Så er det måske der, I skal starte. Hvis det derimod er køkkenet, som knap nok er funktionsdygtigt, så begynd med det.
Når I så har besluttet jer for, hvor I skal starte, så ignorer de andre rum, som også trænger til en kærlig hånd. I skal nok nå dertil med al jeres opmærksomhed, når tiden er til det.

Overvej de funtionelle aspekter
Når man skal istandsætte et rum, er det vigtigt at gennemtænke, hvordan man bruger rummet. Hvor i rummet opholder I jer mest, hvordan bevæger I jer rundt i det og hvilke ting bruger I, når I er derinde? Det er spørgsmål I kan stille jer selv. Hvis I elsker at have gæster på besøg, så overvej at give et stort spisebord kongepladsen i stuen. Hvis det altid roder med opvask i køkkenet, så overvej om I skal gøre plads til en opvaskemaskine, selvom det måske betyder mindre skabsplads. Hvis børnene konsekvent bruger dagligstuen som legestue, så tænk på, om de måske skal have et hjørne med legesager og plads til hygge, selvom den originale plan egentlig var, at de skulle lege på deres værelser.

Forberedelse kan betale sig
Mens I går og tænker over, hvordan rummene skal indrettes, kan I med fordel få forberedt de mest basale ting. Hvis der skal spartles huller og males, kan det sagtens betale sig at give sig god tid til forberedelser, selvom det kan være en meget kedelig proces. Væggene skal vaskes ned med grundrens og der skal dækkes af med afdækningspapir og afdækningstape. Selvom det ikke er de sjoveste arbejdsopgaver, så bliver det bare et pænere resultat af det. Og du sparer tid og energi i sidste ende, hvis du kan undgå at skulle fjerne malingpletter fra gulvet og reparere i malingen ved lister og stikkontakter.

Beslut hvad I skal gøre selv
Selvom der er penge at spare ved at gøre tingene selv, får man oftest et flottere resultat ved at anvende professionelle til nogle ting. For eksempel kan badeværelset være er svært rum at lave selv, hvis man ikke er en erfaren hjemmehåndværker. Du kan indhente tilbud på badeværelser og derefter beslutte, om ikke det giver mening at betale sig fra dette rum og så fokusere din egen energi på projekter, som er nemmere at udføre uden at være ekspert på området.

Share