Teknologi løfter vores livskvalitet

ANNONCE

 

I samfundsdebatten er der typisk to hovedsynspunkter, når det kommer til teknologi i fremtiden. Enten var alt bedre i gamle dage, eller også bliver alt bedre i fremtiden. Det er svært at sige, hvem der har ret i denne debat, da man aldrig ved, hvad der sker i fremtiden.

Indtil videre kan vi se, at vores liv er blevet bedre af teknologi. Normalt er der fokus på sociale medier og andre forbrugsgoder i den stil, og det er grunden til, at nogle mener, at vi var bedre stillet i gamle dage.

Teknologi er langt mere end sociale medier, selvom de selvfølgelig har kæmpe betydning for vores liv. Men det er især inden for sundhedsindustrien, at vi har set de største gennembrud, når det kommer til at øge menneskets livskvalitet.

Vi tager det i dag som en selvfølge, at man kan overleve et hjerteanfald, men sådan var det ikke i gamle dage. Sundhedsindustrien boomer, men det er ikke en industri, som der bliver holdt øje med af omverden, før man har brug for at være en del af den verden. Enten med sig selv eller sine nærmeste. Her ser man pludselig, hvor meget der egentlig er sket de sidste 30 år.

Det er også grunden til, at vi lever langt længere i dag, end vi tidligere har gjort. På trods af at vi bevæger os mindre end i gamle dage. Derfor mener mange, at det er sundhedsindustrien, der holder os i live.

Det vilde ved fremtiden er, at det i fremtiden måske endda er bedre at have et handicap. Til den tid vil det ikke længere give mening at kalde det for et handicap, da man f.eks. ville kunne skabe ben, som løber hurtigere end dem, som vi har fået fra naturens side. Vi så en forsmag på dette, da Oscar Pistorius kvalificerede sig til OL i London med sine to ben lavet i carbon. Det skabte stor debat, at han kvalificeret sig, da nogle mente, at det var unfair, og det er noget, som vi vil se mere af i fremtiden, hvor der bliver flere regler om det.

Hør bedre – se bedre

Der findes utallige eksempler på, at fremtiden er ufattelig spændende. Med et produkt som Siemens EasyTek kan man i dag tilkoble sit høreapparet til bluetooth enheder. På den måde kan man høre musik på samme måde, som hvis du havde høretelefoner på. Den slags udvikler sig hele tiden, og i fremtiden kan det sagtens være, at vi alle sammen frivillig vælger sådan en enhed, selvom vi hører fint uden.

På samme måde er der også en række firmaer, som er ved at udvikle øjenoperationer med den fordel, at du kommer til at se bedre end mennesker uden. Dvs. at de mener, at du kan se længere, end du normalt kan. Her vil det igen være en fordel for alle at få foretaget den operation på trods af, at deres syn ikke fejler noget.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden kan gøre for menneskets krop, hvor vi ikke behøver begrænse os selv i samme grad som nu.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *