Mere luft i budgettet til den nyeste teknologi?

ANNONCE

Vi kender det alle – den nyeste iPhone eller Huawei er lige kommet på markedet, men der er ikke ligefrem et større fribeløb på kontoen. Man må enten købe på afbetaling eller vente med at købe – mens éns nørd-hjerte brænder op af nysgerrighed! Det kan være svært at få råd til de nye elektroniske skud på stammen, særligt når vi i dag er så afhængige af at være opdateret med de nyeste teknologier – både privat og på job.

Mange tyer derfor til teleudbydernes ofte ganske fornuftige afbetalingsordninger, som man dog skal granske ganske tydeligt, så man ikke ender med en dyrere deal, end hvis man havde købt kontant. Der er heldigvis ganske omfattende regler og krav på området, så teleselskaberne er forpligtede til altid at informere om de samlede udgifter over tid.

Hvis du ofte skifter mobilen ud, kan det dog også være en klods om benet at gå ind i telebutikkernes knaldtilbud på afbetaling, da konkurrencen som regel vil sørge for, at du må gå til forskellige udbydere for at få den bedste handel. Undersøg derfor også om butikken tilbyder en mulighed for at bytte til en ny model hen ad vejen.

Det kan dog i langt de fleste tilfælde bedre betale sig at spare op over tid. Udfordringen er selvfølgelig bare, at reservere et beløb hver måned til din helt egen smartphone-opsparing og holde styr på det! Det kan derfor stærkt anbefales, at du opretter en nem og overskuelig online-kontoplan på kontoplan.dk, så du altid har et øje på dit helt eget smartphone- eller laptop-budget.

Danskerne er dygtige til at skifte elektronikken ud via brugtmarkedet, og da mange måske ikke er de allerstørste nørder, kan du derfor nemt afsætte en model, der ikke er spritny, men i god stand. Således kan du løbende få en stor del af det oprindelige købsbeløb tilbage, som du så kan indsætte i opsparingen i budgettet.

Hold dig derfor opdateret på release-datoerne for den ønskede model og spar op et halvt eller helt år i forvejen, for så kan budgettet ånde året rundt – og i fin harmoni med din passion for teknologi!

 

Share