Hold styr på din cyklus med app

ANNONCE

Oplever du gang på gang at din menstruation kommer uventet eller at være usikker på, hvornår den kommer, og dermed hvornår du har ægløsning? Selvom menstruationen normalvis kommer en gang om måneden, kan det for mange være svært at forudsige og vide præcist, hvornår den kommer, og dermed være uforberedt på humørsvingninger, smerter og andre symptomer. Og det kan også gavne dit erotiske liv, hvis du er bevidst om, hvornår du har ægløsning. Uanset om du ønsker at undgå at blive gravid eller om du med alle midler forsøger at blive det, så er en menstruationskalender en rigtig smart måde at få et overblik over din cyklus.

Der findes en lang række forskellige udbydere og apps, der kan oplyse dig om din cyklus og din eventuelle PMS. Visse har en mere videnskabelig og faktuel tilgang end andre, men fælles er, at de via dine egne angivelser kan registrere et mønster i din cyklus og dermed give dig et godt overblik over din ægløsning samt din menstruations start og længde. For at skabe en gnist i forholdet i denne periode, er der selvfølgelig flere forskellige muligheder til din mand, for at han kan underholde sig selv.

Applikationerne har en standardindstilling, hvor en cyklus varer 29 dage. Efter du har registreret dine to første menstruationer, vil den imidlertid begynde at kunne tegne et mønster af din cyklus og dermed kunne forudsige din næste menstruation. I de fleste apps kan du desuden notere PMS og andre symptomer, humør(svingninger), smerter, start- og slutdag for din menstruation samt sexlyst. Alt sammen bidrager til at forbedre appens evne til at tegne et mønster af din cyklus.

Hvor nøjagtigt det registrerede mønster er, og dermed appens evne til præcist at forudsige din næste blødning, afhænger naturligvis af, hvor regelmæssig din menstruation er. Er du derfor blandt de uheldige, der har en meget uregelmæssig menstruation, skal du som udgangspunkt være forsigtig med at sætte hele din lid til softwaren.

Dog mener udbyderne af menstruations appen Flo, der anvender maskinlæring – dvs. algoritmer og statistiske modeller – i deres beregninger, at selv kvinder med en uregelmæssig cyklus kan stole på denne tracker app. Jo flere symptomer, du noterer, skriver de, desto bedre forudsigelser kan appen lave – også hvis du har uregelmæssige menstruationer. En anden menstruations tracker app, Clue, anvender en unik algoritme, der lærer af den data, brugerne indtaster. Det vil sige, at jo mere du bruger den, desto smartere bliver den.

Der findes til dato et kæmpe udbud af disse menstruationskalendere. Her kan blandt andet, foruden Flo Menstruations Tracker og Clue, nævnes Period Calender, My Calender, Glow, Eve, Period Tracker Lite, Period Plus, My Cycles og Cycles – alle sammen gratis.

Hvor nogle er mere nuttede i deres design og layout er andre mere neutrale. Dette gælder eksempelvis Clue, hvis udviklere har sat sig for designmæssigt at forholde sig kønsneutrale og inkluderende – dvs. give afkald på en heteronormativ forestilling om et sødt og pink ”kvindeligt design”.

Uanset hvilket design, du er til, så kan de forskellige apps, give dig et spændende og praktisk indblik i din cyklus, og dermed blandt andet tracke dit frugtbarheds vindue og med en ægløsning forudsigelse hjælpe dig til at blive gravid – eller undgå det.

Share