Grønnere løsninger til dit hjem

De fleste af os ønsker os et grønnere hjem, med bæredygtige og miljøvenlige løsninger. Her kan du læse mere om, hvordan du kan tage et skridt i rigtig retning. 

Klimavenlig el og varme

En af de vigtigste faktorer, når det kommer til at skabe et langt mere miljøvenlig hjem, er at kigge nærmere på hvordan du får el og varme. Hvis du får el og varme fra kilder, der ikke er klimavenlige, så er dit energiforbrug heller ikke det. Det kan man heldigvis nemt lave om på. Der er mange måder at finde mere bæredygtig el på, og der er flere selskaber, der har lige præcis dette som fokus. Det vil sige, at du kan skifte el-selskab og sørge for at få el fra langt mere bæredygtige kilder.

Hvis man gerne vil sikre sig bæredygtig el, så kan man med fordel også kigge på løsninger med solceller – der er selvforsynende med elektricitet.

Det er dog ikke kun el, der bør være klimavenlig i dit hjem, det er også varme. Da kan man godt installere en klimavenlig varmepumpe fra Amalo. En varmepumpe tjener sig selv ind på blot få år, og man får en jævnere og langt mere energieffektiv varmeløsning i sit hjem. Derudover, er der også masser af penge at spare på en varmepumpe, fordi din varmeregning bliver langt billigere i det lange løb. Det er med andre ord både et grønt og et økonomisk godt valg, at installere en varmepumpe. Det er noget man kan installere både i gamle byg, men også tilrettelægge for i nyere byg.

Dyrk selv

Det kan også være et godt skridt i rigtig retning, at dyrke selv. Det er mange, der for alvor har fået øjnene op for, at man kan dyrke selv. Man behøver ikke en stor parcelhave, for at kunne dyrke, man behøver bare en vindueskarm. Du kan dyrke alt fra tomater til krydderurter helt selv, og jo mindre du skal købe i butikken – jo bedre. Det er ikke bare bedre for miljøet, det er også bedre for din økonomi. Der er også noget helt særligt ved, at servere et måltid eller nyde en god frokost, med noget som man selv har dyrket.

Share