Få et fedt plankebord 

Fornyelse i hjemmet kan altid føles godt. Det er desuden vigtigt, at man har et godt samlingspunkt til aftensmaden. Det er her plankebordet kommer ind i billedet. Har man et godt og robust plankebord, kan det være, at hele familien er samlet om aftensmaden i lidt længere tid hver gang.  

 

Man finder en masse plankeborde online. Man kan både købe et færdiglavet plankebord eller selv kaste sig ud i at lave et. Det kræver ikke det helt store. Hvis bare man har hænderne skruet rigtigt på, skal det hele nok gå. Det kan desuden være et sjovt projekt, som man rent faktisk kan benytte sig af efterfølgende.  

 

Mange muligheder 

Uanset om man køber et færdigt plankebord eller selv laver det, er der mange muligheder i forhold til valg af materiale. Træ er ikke bare træ. Nogle trætyper er mere robuste end andre. Nogle træsorter er billigere end andre. Derved må man altså gøre op med sig selv, hvad ens behov er. Det kan også tage lidt tid i forhold til vedligeholdelse af sit træbord.  

 

Nogle træsorter er lyse og andre er mørke. Her kan man gå ind og se på sin nuværende indretning. Hvis denne er meget lys og hvis, kan det eventuelt være med til at give noget kontrast til rummet. Vil man hellere have at plankebordet smelter godt ind i det lyse rum, kan det være man skal vælge det lysere træmateriale. Det handler altså i bund og grund om smag og behag. 

 

Genbrugstræ til hjemmebyggeriet 

Det er ikke en helt dårlig ide at vælge genbrug til sine små projekter derhjemme. Der kan komme rigtig mange fede og nye produkter ud af noget gammelt. Desuden kan ens plankebord få en helt særlig historie ved at vælge genbrugstræ. Derved får man en helt unik patina på sit plankebord.  

 

Share