Er investering noget for dig?

Er du også en af dem, der har overvejet at investere dine penge? Det kan virke komplekst at begynde på, men der er massere af hjælp at hente, hvis blot man bruge lidt tid på at sætte sig ind i de forskellige begreber. En af de ting man kan investere i er kryptovaluta. Måske har du hørt om bitcoins?

Kryptovaluta

Formålet med at investere sine penge er i den simpleste form at få et større afkast på dem, end hvis de blot stod på en bankkonto. En af de ting man kan investere sine penge i er kryptovaluta. Kryptovaluta er en valuta, som ikke findes i fysisk form. Det vil sige, at valutaen kun findes digitalt. Der er altså ingen fysiske mønter eller sedler. En af de mest kendte kryptovalutaer er bitcoin.

Bitcoin

Bitcoin blev i 2009 udgivet som open source. Det blev det af den anonyme person Satoshi Nakamoto. På det tidspunkt var værdien af én bitcoin 0,0001 amerikanske dollars altså 0,0007 kroner. Otte år senere i december 2017 var bitcoin helt oppe at ringe, da værdien af én bitcoin var 19.000 amerikanske dollars altså omkring 127.439 kroner. Der har været kæmpe udsving i værdien af bitcoins. Dette skyldes at bitcoins ikke er regulerede. Det vil sige, at der er ikke er nogle banker, der stabiliserer kursen. Efter december 2017 faldt værdien af bitcoins. Men i juni lancerede facebook deres nye digitale valuta Libra. Herefter er kursen på bitcoins vokset, og derved måske en investering værd? Hvis du overvejer en investering kan du læse mere om investering i bitcoins.

Share