Den høje mængde af skærmtid er unaturligt for os 

Vi bruger mere og mere tid foran skærmen i vores dagligdag. Om end det er på vores mobil, bag computerskærmen, foran fjernsynet eller en tredje, fjerde enhed, så kan det ofte føles som om at vores øjne bliver firkantede af alt den skærmtid. I den sammenhæng har man set flere tilfælde af livstilssygdomme i samfundet. Det er simpelthen usundt for os at sidde for meget stille.  

Mængden af danskere der er overvægtige, og de tilfælde af livsstilsygdomme som opstår som følge af vores inaktivitet og usunde levestil stiger. Det sker som en følge af at vores roller i samfundet ændrer sig, og vi nedprioriterer fysiske behov og sundhedsmæssige beslutninger i dagligdagen. En travl hverdag er ofte lig med usund mad og ingen motion, og det trives menneskekroppen absolut ikke med.  

Bryd fri af skærmen og oplev naturen 

Vi bør have mere fokus på at komme mere ud i naturen, og nyde at Danmark stadig er et lang hvor naturen ikke er langt fra os. Selvom at vi i hele verden har fjernet meget natur, har vi stadig en masse frisk luft i Danmark og det bør vi helt sikkert nyde.  

Med et par vandresko kan du nemt i hverdagen smutte en tur ud og gå i det fri, hvor du på en og samme tid får frisk luft til kroppen og får bevæget dig på en sund måde. Klik her hvis du vil have fingrende i et par gode vandresko. Bare en gåtur om dagen kan gøre underværker, og undersøgelser viser at når man bevæger sig fysisk i dagligdagen og spiser mere sundt, oplever man en bedre overordnet trivsel.  

I naturen var mennesket en dygtig jæger, som bevægede sig mange timer om dagen. Det vil sige at menneskekroppen er lavet til at leve på en varieret kost og med en masse motion, og at den bliver syg hvis den ikke gør netop dette.  

Share