Aktivitetsmåling af din hund

ANNONCE

Selvom din hund er din bedste og mest trofaste ven, er det desværre ikke altid lige let at vurdere præcis hvordan den har det.

Hvis bare den kunne svare dig på, om den havde ondt nogen steder eller følte sig træt eller utilpas, ville det være mere nemmere at føle sig 100% sikker sikker på, at den får, hvad den har brug for.

Derfor er det heldigt, at der er udviklet et redskab som faktisk gør det muligt for hundeejeren at følge med i din hunds sundhed ved hjælp af aktivitetsmåling.

Petimo tracker er så lille og handy at den uden problemer kan sidde i din hunds halsbånd, uden den forårsager nogen gener. Hvad din hund heller ikke kommer til at vide noget om er, at du faktisk løbende kan holde øje med dens adfærdsmønstre og energiniveau, og følge med i om der er nogle ændringer.

Stabilitet i både optimal vægt og aktivitet er nemlig nogle af nøgleordene når det kommer til hundens sundhed.

Viser trackeren at din hund bevæger sig for lidt, kan det selvfølgelig både have med hundens- og din egen energi at gøre. Heldigvis er det aldrig for sent at trappe op i motionen, og plejer du udelukkende at gå de hurtige og mest bekvemme ruter med din hund er det måske tid til at ryste posen og gøre noget noget.

Undersøg hvilke områder tæt på din bopæl som er både dejlige for dig og din hund at færdes i – måske endda områder hvor hunden kan løbe frit, så den kan få brændt en masse energi af og hilse på andre hunde. En bonus ved tur med hunden et sted hvor andre hundeluftere også kommer er desuden at det er let at falde i snak med folk og møde nye mennesker, når man har en hund. Især i Danmark hvor vi godt kan have tendens til at passe os selv, er livet som hundelufter faktisk en undtagelse, da hundenes nysgerrighed og nysgerrige sind bringer os sammen.

Petimo trackeren har en tilhørende app, som gør det muligt at følge med i hvor meget din hund sover og hvor mange skridt den går og løber. Det kan rundt regnet siges at hunde i gennemsnit sover mellem 13 og 14 timer i løbet af et døgn, men da det er forskelligt fra race til race og alle hunde har forskelligt temperament, så er det godt at undersøge hvor meget din hunderace plejer at sove, så du har noget at sammenligne med.

Derudover kan du også med fordel holde godt øje med din hunds pels, da blank pels også er tegn på at hunden har det godt, ligesom et sundt tandsæt også er alfa omega.

 

Share