Spiselig arganolie

Selvom der ikke er så meget fokus på arganolie, som der var for et par år siden, så er det stadig en kæmpe industri, der hvert år omsætter for milliarder. Det skyldes ikke mindst, at der er så mange forskellige anvendelsesmuligheder med olien, og hvor det tidligere primært var den rene arganolie, der var i fokus, så er det nu i høj grad de mange afarter, der sælger godt.

Spiselig arganolie – en eksklusiv olie

En af de anvendelsesmetoder, der er vundet meget frem, er som spiselig olie, der blandt andet kan bruges i salater, til dressinger og som dyppelse til brød. Arganolie er mere omstændig og krævende at fremstille end olivenolie er det, og så er det ikke i nærheden af at være lige så udbredt som oliven.

Derfor er det naturligvis også en både dyrere og mere eksklusiv olie, og der er mange der vælger at sætte den på bordet, når det skal være lidt ekstra fint.

Nedenstående skema er fundet på Mecindo.dk, som er blandt dem der både forhandler kosmetisk og spiselig arganolie.

Skærmbillede 2018-08-29 kl. 09.00.41

Ud fra de helt nøgterne tal, så minder arganolie utrolig meget om olivenolie, men arganolie adskiller sig eksempelvis ved at indeholde langt flere E vitaminer, og har et højere indhold af tocopheroler og typen af ​​omega 6 og 9 fedtsyrer som blandt andet også findes i nødder og fisk, som de fleste godt ved at sunde for kroppen.

Så selvom man naturligvis ikke skal spise arganolie i store mængder, blandt andet grundet det høje kalorie og fedtindhold, så er det et super lækkert alternativ til olivenolie, og har en mere nøddeagtig smag, da kerne ristes inden de presses. Kan med fordel anvendes i en vegetarisk kost.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *