3 tips til at spare penge i hverdagen 

Nogle gange kan det blive uoverskueligt at følge med i hvor mange penge der ryger ud af bankkontoen i løbet af en måned, især hvis ikke man har lært at lægge et budget. Der kan være mange grunde til at spare flere penge sammen; uanset årsagen, så læse med her og få inspiration til at skabe mere luft i økonomien.  

Hvem ville ikke gerne have flere penge at leve for og flere penge have det sjovt med? Det er der ikke mange der ville sige ”nej tak” til. Men det er ikke alle der kan nikke genkende til dét at lægge budgetter og være god til at have overblik over den private økonomi. Så hvis du er én af dem, så kan du muligvis drage fordel af de nedenstående tips til at spare penge. 

Sådan lægger du et budget 

Formålet med at lægge et budget er i bund og grund at kortlægge sine indtægter og udgifter. Når man har overblik over de to faktorer, så kan man se nøjagtig hvor meget man tjener og hvor meget man bruger. Det kan hjælpe med at holde styr på forbruget, så det ikke går over gevind. Det er også en god idé at tjekke sin konto hver dag, så man kan se kontobevægelserne for hver dag. På den måde indgår man at der kommer uventede overraskelser.  

Saml eventuelle lån 

Hvis man har haft udfordringer med økonomien på et tidligere tidspunkt, er der en chance for at man muligvis har taget et eller flere lån for at få råd til noget bestemt. I dette tilfælde kan man med fordel overveje at samle de lån man har taget hos forskellige lånegivere. En af fordelene, som man kan læse mere om på jubii.dk/tjenester/laan/samlelaan, er at man betaler en lavere rente ved at have sine lån samlet ét sted.  

Man kan altså komme til at spare penge ved at samle sin gæld i samme bank eller hos den samme lånegiver. Så hvis man i forvejen har taget flere lån forskellige steder, kan man sandsynligvis få gavn af et samlelån, som ofte giver et større rådighedsbeløb.  

Sælg og byt 

Ud af de mange gode tips til at spare penge som man ofte kan læse om på internettet, er at man kan sælge eller bytte nogle af sine værdifulde ting. Det kan være svært at skille sig af med ting som man ellers holder af, men det giver økonomisk mening fordi det kan skabe mere luft i en økonomi der er svær at holde på rette kurs.  

Man kan også se på det på den måde, at selvom man mod sin egen vilje kommer af med nogle af med nogle man helst ikke vil af med, så kan det på den anden side være med til at skabe mere mentalt overskud i hverdagen og sænke den stress der er relateret til en dårlig økonomi og et stramt budget. Så selvom det kræver en smule kompromisløshed, så kan det give pote på den anden side.  

 

Share