Start med at investerer

Har du kigget på ørsted aktier?

Hvis du ikke er gået i gang med at investerer endnu, men du stærkt overvejer at komme i gang med det. Så syntes vi du burde kigge nærmere på ørsted aktien, det er en meget spændende aktie fra en stor dansk virksomhed som har eksisteret i rigtig mange år. Hvis du ikke kender meget til ørsted, så kan du læse lidt mere om dem her i indlægget. Ørsted er faktisk Danmarks største energiselskab og det har de faktisk været i rigtig mange år efterhånden.

Udover at det er Danmarks største energiselskab, så er de faktisk også et af førende i hele Europa. Deres forretning går ud på at købe og sælge strøm til andre energiselskaber, så det er altså en virksomhed som vil have eksistensgrundlag i mange år frem endnu. Ørsted blev stiftet i 2006 så det er jo ikke en virksomhed der er mere end 100 år gammel, som man måske skulle tænke.

En af de store grunde til at ørsted aktien er meget interessant, er at den danske stat faktisk ejer over halvdelen af virksomheden, det er derfor en meget stabil virksomhed som ikke bare lige går konkurs. Virksomheden er blevet vurderet til 260 milliarder og det er en virksomhed som også udbetaler udbytte en gang om året.

Hvis vi kigger på aktien over de sidste 5 år, så er den faktisk steget over 40%, det kunne altså have været en rigtig god investering, hvis du valgte for 5 år siden at investerer i dem. Men bare rolig, det er ikke for sent endnu! For strøm er noget som vi alle skal bruge nu men også mange år frem endnu, derfor ser vi også en god grund til at investerer i dem nu.

Hvis du overvejer at købe aktier i dem, så er det en god ide lige at vente til første kvartal er over af 2023. Derefter vil du ofte kunne se hvor virksomheden har planer om at skulle hen og se om de bliver ved med at vækste. For når det kommer til aktier, så er det vigtigt at du køber aktien når den er lav, så du kan sælge den igen når den stiger.

Share