Spar penge med den nye generation af el-vandvarmer

En dansker bruger i gennemsnitlig 420 kr. om måneden på el og vand. Dette er hele 5.040 kr. årligt foruden varme som yderligere skal tillægges. Vi bruger altså store summer penge på noget, som kunne være brugt sjovere andetsteds. Med den nye generation af el-vandvarmer, er der udsigt til at spare mange penge. 

Den nye generation af el-vandvarmer har energimærke A og er særdeles billig i drift sammenlignet med en traditionel el-vandvarmer. Er du derfor træt af at smide store penge i noget som du ikke følger giver igen, kan det være værd at investere i den nye gennemstrømsvandvarmer.  

Så meget sparer du 

Den nye generation af el-vandvarmer heraf også kaldet gennemstrømsvandvarmer, er elektrisk og således billigere i drift. Sammenlignet med en traditionel el-vandvarmer bruger den nye generation næsten hele 800 færre kWh om året per voksen i husstanden, og udgør derfor en besparelse tilsvarende 1600-2000 kr. Årligt. En del af årsagen bunder i, at gennemstrømsvandvarmeren ikke er udstyret med en varmtvandsbeholder, og således ikke bruger energi på at holde vandet tilpas varmt for at undgå legionellabakterier. Der er derfor heller ikke nødvendigt at indstille temperaturen på højere end 40-45 grader, hvorfor at varmeforbruget yderligere reduceres.  

Varmt vand året rundt 

Der er ikke noget værre end at træde ind under en kold bruser, eller at opvasken pludselig på sættes på hold fordi der ikke længere er rindende varmt vand. Er du indehaver af et sommerhus, kolonihavehus eller en mindre bolig udstyret med en mindre varmtvandsbeholder, kender du måske til dette scenarie. Med en gennemstrømsvandvarmer er du sikker på at vandet er varmt på alle tider af døgnet. Der er derfor ingen grund til bekymring, og du kan derfor roligt læne dig tilbage i karbadet eller tage et ekstra langt bad. Lige så snart du tænder for det rindende vand, registreres det, og varmeelementet tændes. Derudover kan temperaturen låses, og særligt hvis man har mindre børn, kan dette være anvendeligt for derved at undgå en eventuel skoldning.  

Lille og kompakt 

Der er mange gode fordele ved den nye generation af el-vandvarmer, og foruden dens funktionelle teknologi, spiller dets kompakte design også en væsentlig rolle. Dette giver nemlig mange muligheder for placering i hjemmet hvad end det er under håndvasken eller på badeværelset. Samtidig har den et meget enkelt udtryk, og hvis du derfor vælger at hænge den på væggen, er du sikker på at den ikke bryder det æstetiske design men blot blender ind. 

Share