Skift Excel ud med et rigtigt regnskabsprogram

Mange virksomheder har brug for et regnskabsprogram til at administrere og registrere udgifter, indbetalinger og meget andet. I dag er Excel ikke længere “lovligt” at anvende til direkte fakturering og andre ting, så det kan være en udfordring at finde det rigtige regnskabsprogram – fordi de nye regler om Excel ikke gør det nemmere. Vi prøver her at give et overblik over det danske marked for regnskabsprogrammer.

Hvis prisen er vigtig

Hvis prisen er vigtig, er de to gratis programmer Dinero og Billy værd at overveje. Dog skal man være opmærksom på begrænsninger og udelukkelse af premium-funktioner i deres gratis-version. Det er heldigvis muligt at teste begge programmer og deres premium-funktioner uden at skulle betale penge for det, fordi de begge har en prøveperiode på 14 dage. Dette bør du udnytte, hvis du aldrig har anvendt disse programmer før.

Du kan finde en god sammenligning over funktionalitet og priser på populære danske regnskabsprogrammer inde på erhvervskontopris.dk.

Hvis brugervenligheden er vigtig

Hvis brugervenlighed er et kriterium, er Dinero et godt valg. Det er også en god ide at spørge den der kommer til at bruge programmet om hvilket regnskabsprogram, der foretrækkes. Revisorer kunne godt finde på at sige e-conomic i stedet for Dinero, og så står du i et lille dilemma. Her ville vi sige, at du skulle vælge det program, som din revisor kender til. I sidste ende kommer du til at betale mere, hvis det er for bøvlet for ham eller hende.

Hvis automatisering er vigtigt

Integrationer (eller automatiseringer) er også meget vigtige i dag. Det er nødvendigt at undersøge hvilke integrationer der er nødvendige, før man træffer et valg af regnskabsprogram. En populær integration er automatisk afstemning med banken – det vil sige, at programmet gør det for dig, og du sparer en masse tid på dette. Nogle regnskabsprogrammer kan også automatisk registrere bilag og bogføre dem korrekt. Nu skal vi ikke give dig for gode ideer til ting, du ikke har brug for. Vi nævner blot eksempler på integrationer, som du bør overveje, om du får brug for på et tidspunkt.

Vi håber at denne korte guide har været brugbar for dig i din søgen efter det bedste regnskabsprogram til små virksomheder i 2023. De kan dog også sagtens bruges til større virksomheder, spørg bare din revisor.

Share