Sådan får du råd til større gaver

Det kan hurtigt blive en dyr affære i december, når julen nærmer sig. Og resten af årets måneder er der nok af fødselsdage og andre festlige lejligheder, hvor det ville være uhøfligt ikke at komme med en gave. Det kan for mange mærkes i budgettet.

Julegaver, fødselsdagsgaver, housewarming-gaver, babyshower-gaver, jubilæumsgaver, dåbsgaver, bryllupsgaver… Listen er lang, og der findes garanteret en masse andre festlige lejligheder, hvor det vil være passende at komme med en gave. Det er en gestus, som modtageren altid bliver meget glad for.

Har du ikke råd til at have “gaver” som en fast post i budgettet, må du tænke i andre baner. Hvad med at øge din indkomst? For eksempel kan du tjene penge ved at arbejde hjemmefra. Det er ikke den højeste løn, men lidt har også ret.

 

Få råd til større gaver

Vil du gerne glæde din familie og dine venner med større gaver til eksempelvis jul og fødselsdag, eller vil du have råd til at kunne købe flere gaver, er det en god idé at overveje, hvordan du kan tjene penge udover dit normale arbejde.

Der er flere fordele ved at arbejde hjemmefra. Det er vel nok den mest fleksible arbejdsplads, der findes. Du er placeret i trygge rammer, og der er ingen, der ser skævt til dig, hvis du går rundt i afslappet tøj og hygger dig, mens du arbejder foran computeren. Frokosten skal hentes i køkkenet og ikke i en kantine, og der er ingen irriterende chef til at holde øje med dig.

Du bestemmer selv, hvad tid du vil arbejde, og om du vil lave det hele på én gang eller skifte mellem dagens forskellige gøremål – hvad enten det er i hverdagen eller weekenden, du vil arbejde hjemmefra. Du kan læse mere om at arbejde hjemmefra her.

Du har flere muligheder – især hvis du er kreativ

Der er flere muligheder, hvis du overvejer at arbejde hjemmefra. Er du en haj til at være kreativ med video, kan du for eksempel lave en YouTube-kanal, hvor du kan tjene penge på annonceindtægterne. Det kræver dog, at dine videoer får tilpas mange visninger.

Er du god til at skrive, kan du overveje at oprette en blog og derigennem tjene penge på annoncer. Igen er din indtægt afhængig af, hvor mange visninger, dine indlæg har.

Hvis du er den fødte designer og har grafiske evner, kan du tjene penge på at lave logoer. Det er vigtigt for virksomheder at have et logo, hvis de vil fremstå troværdige og professionelle, og det ved de godt selv. Særligt hvis det er mindre virksomheder, der ikke har råd til at hyre en grafiker in-house er der behov for dig til at designe logoet.

Share