begravelse

Omsorg og nærvær i sorgens stund

Når vores kære går bort, er vi ofte lammet af sorg. Ikke desto mindre er der en række ting, der skal tages hånd om i forbindelse med dødsfaldet. Alle disse ting kan en bedemand hjælpe med. Bedemanden kender til alle tænkelige udfordringer, der kan være forbundet med et dødsfald og tager professionelt hånd om situationen. 

I sorgens stund har man brug for støtte og omsorg, ikke mindst til de mange praktiske ting, der er at gøre i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen af den afdødeHer kan en bedemand være en stor hjælp, da han ved præcis, hvad der skal gøres og kan hjælpe med at planlægge og udføre de aktuelle opgaver. 

Vælg en lokal bedemand 

Når man skal arrangere en begravelse, er en lokal bedemand ofte at foretrække. Dels kan den lokale bedemand hurtigere rykke ud og gå i gang med opgaven, dels kender bedemanden til de forskellige lokaler aktører, der kan være behov for at benytte sig af i forbindelse med begravelsen. Ikke alle mindre byer har en bedemand, så kan man vælge den nærmeste. F.eks. findes der ikke en bedemand haarby, her vil det være oplagt at kontakte en bedemand i Faaborg, som også dækker oplandet omkring Faaborg. 

Når du vælger bedemand haarby, eller hvilken som helst anden bedemand, vil der bland andet skulle tages stilling til, hvorvidt man ønsker den afdøde bisat eller begravet. Også dette kan spørgsmål kan bedemanden hjælpe med at afklare ved at belyse de forskellige muligheder. Tidligere så man kun sjældent bisættelser, hvor de i dag er mere fremherskende end begravelser. 

En anden sag, man skal forholde sig til, når en begravelse skal planlægges, er gravstedet, hvis man altså ønsker et sådant. Her findes der mange muligheder, alt efter hvilket udtryk og hvilken prisklasse, man arbejder med. 

Share