Hav god tid med din baby

Er du eller bliver du snart en nybagt forælder? Den første tid i et barns liv er utroligt vigtig. Selvom barnet måske ikke kommer til at kunne huske det senere i livet, betyder det meget, at du bruger tid med barnet allerede nu.

Det kan nemlig være med til at udvikle en tryghed og god personlighed, at barnet føler sig elsket og føler omsorg i sine allerførste år. Sørg derfor for at have overskud til din baby.

Økonomisk overskud er vigtigt

En baby kan selvfølgelig være ligeglad med, om forældrene har plus på kontoen. Det kan dog betyde meget for, om du som forælder er helt til stede med dit barn. En tvivlsom økonomi kan føre til stress og angst, som også vil påvirke den tid, du tilbringer med barnet.

Derfor er det en god idé, at sørge for at skrabe nogle penge sammen inden barnet kommer til verden. Så er du nemlig forberedt på at bruge mindre tid på jobbet, og på at tænke på penge, når du først er blevet forælder.

Har du ikke mulighed for at tjene penge nok til at være der hundrede procent for dit barn, kan du dog altid låne pengene. Lån penge nu, imens dit barn er i sine første år, så kan du altid arbejde og tjene det ind senere.

Undgå dårlig energi i hjemmet

At have penge nok på kontoen betyder også at have en bekymring mindre. Dette er utroligt vigtigt, da for mange bekymringer i hverdagen kan føre til en fraværende adfærd over for dit barn.

Sørg for at efterlade dit job på din arbejdsplads, og vær dig selv når du kommer hjem. På den måde kan du holde tingene adskilt, og dit barn får ikke et indtryk af, at der er et andet sted du hellere vil være.

Det er nemlig vigtigt at vise barnet, at det er elsket, og at du er der hundrede procent for det. Selvfølgelig kan det synes vigtigt med en karriere, og det er da også en god ting at dyrke. Men til spørgsmålet om, hvad der er vigtigst, er der ingen tvivl om, hvad det rigtige svar er, nemlig familien.

Den dårlige energi der kan opstå som følge af stress på jobbet eller økonomisk underskud, kan også være rigtig dårlig for et parforhold. Det er vigtigt at være forberedt på disse ting inden man får sit første barn, så det ikke ender med at ødelægge hele forholdet.

Så sørg for at have styr på tingene, og vær afklaret med dine prioriteter, inden det er for sent. Livet er langt, men du vil altid kunne tænke tilbage på den fantastiske tid, da dit barn var baby, og i hyggede jer sammen.

Share