Glæden ved at motionere

De fleste ved, at motion er godt for ens sundhed. Der er en masse fysiske gevinster ved at dyrke regelmæssig funktion. Men faktisk er der også mange andre fordele forbundet med træning. Vi kan faktisk blive meget gladere, når vi motionerer. Det er der mange undersøgelser, som har vist.

En pedaltræner kan være en god måde at få noget motion ind i hverdagen. Det gælder især med personer, som på nogle måder er begrænsede. Den kan til forveksling ligne en motionscykel. Man kan nemt flytte pedaltræneren rundt. Derfor er den let tilgængelig og enkel at bruge når som helst.

Kroppens egne lykkehormoner

Når man bruger sin krop fysisk gennem motion, udskiller hjernen en masse endorfiner. Det er nogle kemiske stoffer i hjernen. Der sker desuden også udskillelse af andre stoffer, så som seretonin og dopamin. Endorfinerne får humøret og positiv tænkning til at stige. Det er faktisk nok, hvis man dyrker motion 30 minutter om dagen.

I takt med at ens humør bliver bedre, jo bedre stillet er man i forhold til psykiske problemer. Ikke nok med at man bliver gladere og mindre disponeret til at blive ramt af stress, kan ens indlærings- og hukommelsescenter blive stimuleret af træning. Når musklerne arbejder, dannes der et særligt stof. Dette sørger for, at hjernecellerne bevares.

Ingen undskyldninger

Der kræves ikke den helt store fysiske belastning for, at man kan få glæde af alle fordelene. Det kan være helt fint med en gåtur eller let træning derhjemme. Hvis man kommer ud i naturen og bevæger sig, kan man endda få endnu større glæde. Vi mennesker har brug for luft og det at være udendørs.

Naturen er lige udenfor døren. Det er derfor meget simpelt at tage skoene på og komme ud. Men der kan ofte være langt fra tanke til handling. I dette tilfælde kan det hjælpe at have en god ven, som kan tage med ud. Har man ikke mulighed for at komme ud, er der mulighed for bevægelse indendørs. Der er derfor ingen undskyldninger for at få rørt kroppen.

Træningspedaler kan sætte gang i indendørstræningen

Har man ikke mulighed for at komme ud, kan en træningspedal være en mulighed. Denne er også oplagt til genoptræning efter eventuel operation eller lignende. Den kan få gang i musklerne og blodcirkulationen. På den måde får alle cellerne den nødvendige energi. Den opbygger langsomt musklerne. Det er vigtigt, at man ikke starter for hårdt ud.

Pedaltræneren er meget kompakt og let at have med at gøre. Man kan bruge den i sofaen, sengen eller i kørestolen. Har man et job, hvor man sidder ned det meste af dagen, kan den også være et oplagt valg. Pedaltræneren kan både bruges til ben og arme. Den belaster kun kroppen meget let, hvilket kan være godt for nogle.

Det er aldrig for sent

Selvom man ikke tidligere i livet har dyrket meget motion, er der ingen grund til ikke at starte. Man skal blot starte der, hvor man er. Lægger man ud med for hård træning, kan skader forekomme. Men hurtigt vil man mærke endorfinerne. Efterfølgende vil man slet ikke kunne stoppe træningen igen.

Share