Cool og oldschool med fotoprint

Forvandl dine flotteste fotos og bedste minder til billedkunst

Ingen kan være uenige i, at vores verden i den grad bliver mere og mere præget af visualitet og visuel kommunikation – hvor mange fotos har du taget og modtaget gennem dine kommunikations apps her det seneste år? Og hvor mange gode minder har du liggende i dit fotoarkiv? Takket været den overlegne kamerateknologi i vores smartphones er fotominderne ikke bare skønne i forhold til den affektionsværdi, de har for dig, men faktisk også ofte af en billedmæssig kvalitet, som du kan være stolt af.

Desværre glemmer vi ofte at gå igennem fotomappen, når vi først har delt og videresendt minderne over sociale medier og deslige. Og det er en skam, for der ligger helt sikkert superæstetiske mini-kunstværker og gemmer sig! I stedet for at lade billederne blive på den lille abstrakte skærm, hvorfor så ikke udvælge de bedste minder og mest kunstneriske kompositioner og blæse dem op i stor størrelse?

Først og fremmest er det alfa og omega at du redigerer dine fotos i et billedbehandlingsprogram. Det kan være farvetonen, der skal ændres, en slørethed der skal rettes op på eller en beskæring, som virkelig kan skærpe billedets komposition og udtryk. Og du behøver ikke have taget det store kørekort i Photoshop for at kunne redigere. Der findes efterhånden en mængde gratis og brugervenlige programmer, hovedsageligt til Mac og PC, men også til smartphones. Tjek op på de forskellige programmer til computer her.

Næste step er selvfølgelig at printe billedet. Der er flere ting, du skal overveje i forhold til billedkvalitet og ikke mindst størrelse – egner motivet sig til at blive blæst op i plakatstørrelse eller vil det egentlig være mere æstetisk, hvis det bliver printet i postkortstørrelse eller en god gammeldags A4? Med mindre prints kan du lege kunstkurator og hænge billederne op i en særlig formation på væggen, så de udgør en slags fotomosaik eller et mønstret bånd hen over væggen. Det kan være superdekorativt at sammensætte en 20-30 fotos i forskellige mindre størrelser i en fotomosaik, hvor du komponerer opsætningen efter tema, dominerende farver, motiver og hvad der ellers falder dig ind.

Det nemmeste er at anskaffe sig gode tonere og printerpatroner til printeren, så det kan kraftigt anbefales at du undersøger de gode tilbud på https://www.printerpatroner.dk, hvor du også købe fotopapir af god kvalitet og med forskellige evner. Langt de fleste hjemmeprintere printer faktisk mindst lige så lækre billeder som den dyre professionelle fotoprintshop – det handler blot om, at du investerer i de rette fotopapirer og patroner af god kvalitet.

Så hiv din indre kunstner frem, leg med billedredigeringens mange flotte greb og bring dine allerbedste billeder til ære og værdighed!

Share