Når man bliver fanget af noget foran computeren, så kan tiden flyve afsted og pludselig er klokken over midnat. Nogle har tendens til at arbejde lige lidt for mange timer sidst på aftenen, fordi der lige er noget, man gerne vil have færdiggjort. Andre falder i et spændende computerspil og opdager først hvad klokken er, når man er ved at falde ned af stolen af bare træthed. Når man har siddet rigtig mange timer foran en skærm, så kan man godt være tung i hovedet, og så har man brug for at se dyner.
Køb en ny dyne, så søvnen bliver rar
Hvis sengen ikke virker særlig tillokkende og du derfor trækker det ud med at komme i seng og få søvn, så kan det være, at din dyne bare ikke er dejlig nok. Det skal gerne være sådan, at det er en fornøjelse at gå i seng om aftenen. Måske du skulle overveje at skifte din dyne ud til en dyne, der rent faktisk passer til dig. Find din dyne her – En dyne er meget mere end bare en dyne.
Når du skal ud og købe en ny dyne, så bør du gøre dig nogle overvejelser omkring følgende:
- Størrelsen
- Typen af fyld
- Tykkelse
Først og fremmest, så skal du vælge, om du ønsker en enkeltdyne eller en dobbeltdyne. Sover du sammen med din partner og ender i ofte med at ligge to personer under samme dyne, så vil en dobbeltdyne være god til jer. Ved at have en dobbeltdyne, så bliver i ikke hele tiden vækket fordi den anden trækker dynen til sig. En dobbeltdyne kan også bare være dejlig, hvis man gerne vil kunne rulle sig ind i dynen.
Der findes forskellige typer af fyld. Naturfyld indeholder enten dun, bomuld eller bomuld. Den anden type er fiberfyld. Dyner med fiberfyld har bedst evne til at transportere sved og fugt væk fra kroppen, så man ikke bliver svedig på samme måde. Til gengæld er dynen lidt tung at ligge med, men den er billig. Naturfyld virker lettest og mest fyldigt. Samtidig virker det mere varmeisolerende end fiberfyld. Især dun er god til at varmeisolere.
Tykkelsen har også noget at sige. Mange laver den fejl, at de har én dyne til hele året. Det medfører, at man får det for varmt om sommeren og måske fryser om vinteren. Har man en helårsdyne, så gælder det om at vælge en, der hverken er for varm eller for kølig. Det bedste er dog at have to dyner – en kølig til om sommeren og en varm eller ekstra varm til om vinteren. Det afhænger af, om du er en meget varm person eller om du nemt kommer til at fryse.